Les vendes de cotxes s’han desplomat i des del sector de l’automoció tenen clara la principal causa: les normatives sobre contaminació són cada vegada més restrictives. Fins al moment la Unió Europea es regia per la norma 6.1 però l’1 de setembre això va canviar. Ara mana la norma 6.2, un nou cicle d’homologació del consum i les emissions amb unes proves més realistes per als vehicles.

En el cas de la província de València, l’increment de matriculacions del mes d’agost va ser un 30% més que en 2017. Este boom de matrícules va deslligar un devessall d’ofertes durant l’estiu, el que hui explica que les xifres hagen descendit durant la tardor. No obstant això, les dades no alarmen i és que des del sector assenyalen que la crisi “ja ha passat” i només a València el creixement global se situa un 12% per damunt de 2017.

Però, què diuen les estadístiques a nivell general? Des de Ferto assenyalen que hi ha una major venda de vehicles d’ocasió que de vehicles nous i és que per cada cotxe a estrenar es venen 1,5 cotxes de segona mà. Malgrat el descens de vendes que es travessa aquests mesos, des del sector asseguren estar tranquils i auguren un bon tancament d’any que beneficiarà al pròxim 2019.

El sector de la automoción responde: ¿diésel o gasolina?