Ciutat Vella: un teixit social que perd fils a poc a poc

Esta zona de la capital presenta una proliferació de pisos turístics que està posant en escac la tranquil·litat dels veïns.

12

(Pablo Viñado).- El dia a dia al cor de Ciutat Vella ja no és el que era. El “bon dia bonica” fa temps que va deixar lloc al “Good night, mate!” dels turistes, que troben al barri l’atractiu d’uns carrers molt íntims i plens de vida.

El creixement del sector terciari al barri no hauria de ser negatiu per definició, però és la massificació d’aquesta tendència la que fa que alguns veïns del barri estiguen molestos amb la situació.

puente
Turistes visitant la zona del Carme de València.

Segons informava el diari Valencia Plaza el darrer 22 de novembre, vora ú de cada tres habitatges a Ciutat Vella o bé es trova buit o no compta amb un resident habitual.

calidad
Les torres de Serrans són un dels monuments més visitats de València.

Són els pisos turístics en part els culpables de la pujada del preu de la vivenda al barri, que enregistra les dades més elevades de tota la ciutat i porta de la mà una altra problemàtica.

 Són evidents els esforsos de l’Ajuntament per pal.liar aquesta situació, i és que el consistori vol ficar fré amb el Pla Especial de Protecció de Ciutat Vella a la proliferació de l’ús terciari d’habitatges. No obstant, encara queda molt de camí per recorrer.

Qué hacer en Valencia durante el puente de la Constitución