Ciutat Vella se cierra al tráfico: las 5 cámaras que multarán si circulas por estas calles de Valencia
Plaça del Mercat de Valencia.

El nord del centre històric de València es tanca al trànsit a nivell general. Des d’aquest dilluns 1 de març només els residents de Ciutat Vella podran transitar per aquests carrers de la ciutat. Un total de cinc càmeres de vigilància seran les responsables de controlar els accessos. En cas d’incompliment, les sancions ascendiran a 200 euros per vehicle.

La nova mesura aprovada per la regidoria de Mobilitat de Giuseppe Grezzi entra avui en vigor seguint el model de Madrid Central. L’Ajuntament de València va aprovar el mes de novembre passat l’APR (Àrees de Prioritat Residencial) de Ciutat Vella Nord. Aquest pla suposa limitar la circulació i estacionament excepte si es disposa d’una targeta d’accés.

El mateix consistori és el responsable de facilitar la gestió d’aquestes targetes disponibles només per a residents, comerciants i hostalers. No obstant això, hi ha excepcions per al transport públic, taxis, vehicles d’emergències i vehicles de mobilitat personal (bicis, patinets…).

Pla dels carrers tancats a residents i dels controls d’accés instal·lats a Ciutat Vella.

COM ES CONTROLARAN ELS ACCESSOS DE CIUTAT VELLA

Un sistema de càmeres de seguretat serà el responsable d’acarar les matrícules que accedisquen a les calle de Ciutat Vella. Són un total de cinc cambres les que ja han sigut instal·lades, aquestes es troben en els següents punts: carrer de Corona (des de Guillem de Castro); Salvador Giner (accés des de la plaça del Portal Nou); carrer Salvador (encreuament amb Trinitaris); plaça del Mercat; i a la eixida de l’aparcament del Mercat Central (sentit carrer de la Boatella).

Les imatges arribaran directament a Procediment Sancionador sense passar per la Policia Local de València. Allí es verificarà la identitat del conductor per a comprovar si disposa dels permisos necessaris per a l’accés. Les sancions ascendiran als 200 euros encara que aquest mes de març no hi haurà multes. Serà a partir d’abril quan comence a sancionar-se als conductors infractors.

En el cas de repartidors en bicicletes no tindran problema per a accedir. No obstant això, aquells repartidors que vagen amb cotxe o furgoneta sí que hauran d’estar registrats. A més, podrà accedir-se als aparcaments del barri com el de Ciutat de Bruixes però s’haurà de guardar els tiquets per a justificar l’entrada.