Acceso al Área de Prioridad Residencial de Ciutat Vella Nord. / JAVIER SERER

A partir de hui circular pel centre històric de València serà més difícil que mai. L’Ajuntament de València ha blindat Ciutat Vella per a prohibir l’entrada de vehicles motoritzats no autoritzats.

Per a regular la circulació, el consistori compta amb cinc càmeres situades en punts estratègics del barri. Encara que aquestes ja es van activar al començament del mes de novembre, únicament s’havien utilitzat per a enviar notes informatives als conductors.

No obstant això, el període de prova ha arribat al seu fi. A partir d’aquest dimecres 1 de desembre, entrar amb un vehicle motoritzat a Ciutat Vella Nord suposarà una multa de 60 euros. Aquesta sanció es reduirà a 30 euros si s’abona dins dels 15 dies posteriors a la notificació.

Placa informativa de l’Àrea de Prioritat Residencial de Ciutat Vella Nord. / JAVIER SERER
Per a accedir a aquesta Àrea de Prioritat Residencial (APR) i estacionar serà necessari comptar amb un permís especial de l’Ajuntament de València. Els conductors hauran de donar d’alta el vehicle en la base de dades del consistori. Estaran exempts els taxis, autobusos de l’EMT i serveis d’emergències o cossos de seguretat. El mateix succeirà amb les bicicletes, patinets, vehicles de mobilitat personal i mercaderies.

COM ES CONTROLEN ELS ACCESSOS DE CIUTAT VELLA

Activan las cinco cámaras de tráfico que multarán en Ciutat Vella
Control d’accés de vehicles a Ciutat Vella.

Un sistema de càmeres de seguretat serà el responsable d’acarar les matrícules que accedisquen des de hui a Ciutat Vella. Hi ha un total de cinc cambres instal·lades: carrer de Corona (des de Guillem de Castro); Salvador Giner (accés des de la plaça del Portal Nou); carrer Salvador (encreuament amb Trinitaris); plaça del Mercat; i a la eixida de l’aparcament del Mercat Central (sentit carrer de la Boatella).

Les imatges arriben directament a Procediment Sancionador sense passar per la Policia Local de València. Allí es verifica la identitat del conductor per a comprovar si disposa dels permisos necessaris per a l’accés.