El candidat de Ciutadans (Cs) a la Presidència de la Comunitat Valenciana, Toni Cantó, s’ha compromès a acabar amb tots els barracons dels col·legis públics valencians quan siga president. En la presentació d’una instal·lació a València que ha recreat l’interior d’un barracó, Cantó ha criticat que “13.000 xiquets valencians continuen encara estudiant en condicions inacceptables” i ha avançat que “amb Cs, això canviarà, ja que la solució passa per tenir clares les prioritats pressupostàries”.

“Per exemple, amb el milió de lliure disposició que té el president Ximo Puig, podríem suprimir cinc aules prefabricades, i amb els 25 milions d’euros que costa externalitzar la recaptació d’Hisenda, trauríem a 3.000 xiquets d’aquests barracons”, ha explicat.

Toni Cantó a l’interior del barrancón instal·lat en el centre de València.

En este sentit, el líder de Cs ha criticat que “el tripartit haja invertit tots els seus esforços a imposar una llengua, i no a millorar la qualitat educativa dels menors valencians”, mentrestant, ha assegurat, “en la Comunitat Valenciana hi ha xiquets que estudien en classes amb goteres, i que pateixen cremades quan salen al pati perquè no hi ha ni una ombra”.

A més, el candidat de Cs, abans de simular una classe a l’interior del mòdul, ha recordat que “un altre dels grans problemes de l’educació valenciana és la precarietat laboral dels seus professors, amb uns nivells d’interinitat insuportables que Cs també es compromet a millorar” i ha lamentat que “els docents hagen sigut un dels sectors més castigats pel tripartit, tant per les condicions laborals com per la imposició del requisit lingüístic”.