circo

Del 5 al 8 d’abril arriba a la ciutat el Festival Internacional de Circ ‘Contorsions’. L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria d’Acció Cultural, ha organitzat esta iniciativa que acosta l’art circense a xicotets i majors durant la setmana de Pasqua. Este festival públic tindrà activitats en la plaça de l’Ajuntament i en el Teatre El Musical (TEM), instal·larà una carpa en el Jardí de Vivers i, a més, arrancarà la programació de reobertura de l’espai La Mutant de les Naus a partir del 6 d’abril.

L’alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat l’interès del consistori a oferir una programació a les famílies, però també a “potenciar l’oferta cultural des d’un punt de vista turístic”. A més, Ribó ha ressaltat la voluntat del Govern de la Nau a “descentralitzar l’oferta cultural —amb projectes com per exemple ‘Cultura als barris’ o ‘Cultura als Pobles’—, recuperar espais públics i apostar pels professionals valencians i les noves tendències”.

“El festival és un exemple de col·laboració en el sector”, ha dit la regidora Maria Oliver, qui ha subratllat la importància de fer una reflexió sobre espais tancats i oberts. En aqueix sentit, el festival ‘Contorsions’ prendrà el carrer en la plaça de l’Ajuntament i en altres espais públics, però també instal·larà una carpa de la companyia Baraka Cirque en Vivers i es realitzaran diferents actuacions als teatres municipals. “Este festival aporta una mirada més amplia sobre el món del circ i fuig de la mirada més tradicional”, ha dit Oliver.

El Festival ‘Contorsions’ “vol recolzar al sector i portar companyies internacionals de primer nivell a la ciutat”, al mateix temps que “es fa accessible la cultura a la ciutadania” i “es reivindica el seu caràcter divers”, ha remarcat Oliver. La regidora també ha indicat la intenció d’acostar el circ a les escoles de Pasqua i a grups de xiquets i xiquetes en perill d’exclusió social, encara que el festival té activitats per a tots els públics.

Com ha dit César García, de la companyia La Finestra Nou Circ, el festival ofereix una programació diversa, que aconsegueix des d’aquella dirigida al públic infantil o familiar fins a les obres més conceptuals, que van dirigides a un públic adult o més introduït en el món del circ. En la programació destaquen les actuacions de Claudio Stellato, que serà el divendres 6 a les 21 hores en La Mutant (Les Naus), i de Leo Bassi, que serà el diumenge 8 a les 21 hores, també en La Mutant.

En el festival s’han integrat quasi totes les companyies de circ de carrer valencianes, a més de comptar amb companyies internacionals, per a aportar tant espectacles com a concerts, tallers o, fins i tot, olimpíades de circ. Es pot consultar tota la programació i adquirir les entrades dels espectacles en la pàgina web.

Quant a l’espai La Mutant de les Naus, que reobri el 6 d’abril amb l’espectacle de Claudio Stellato, la regidora d’Acció Cultural, Maria Oliver, ha exposat que es vol coordinar la programació dels teatres municipals i que es vol apostar per la dansa i el circ. “Són disciplines amb un recorregut espectacular i que havien sigut abandonades pel Partit Popular”, ha dit Oliver, qui ha expressat la intenció que hi haja més programació d’aquest tipus en La Mutant.