Carrers del centre abarrotades de turistes i viatgers que aterren cada hora en l’aeroport de Manises. Estes són les imatges que es repeteixen diàriament a València, una cosa que fins fa uns anys era difícil de veure fora dels mesos d’estiu.

El turisme de la ciutat va camí de marcar un nou rècord. El bon clima, la gastronomia i la varietat cultural són alguns dels factors clau d’este auge turístic.

Ací també ajuda la bona propaganda internacional. Forbes, la prestigiosa revista de finances, ha sigut l’última. En la seua edició digital recomana viatjar a València: conèixer l’Albufera, admirar la seua arquitectura o provar l’autèntica paella valenciana són algunes de les seues recomanacions. Una sèrie d’activitats que per les xifres sembla agradar al públic estranger.

Les dades parlen per si sols. El bon resultat dels primers quatre mesos de l’any augura marcar un nou rècord de visitants estrangers el que saturaria a València més prop de les taxes de Madrid i Barcelona.

Ara des de les institucions turístiques tenen clar el seu pròxim repte: regular els apartaments turístics. Però ja siga en allotjaments irregulars o en hotels, la qual cosa és clar és que al turista li agrada València. Des de Forbes animen a que esta siga la pròxima destinació vacacional dels viatgers i és que no hi ha millor pla que descobrir a fons cada racó de la capital del Túria.

ValenciaFive Reasons Why

Jugant amb el títol de la famosa sèrie de televisió de Netflix “Thirteen Reasons Why”, la periodista Joanne Shurvell explica els cinc motius pels quals anima als lectors a conèixer València i la compara amb Madrid i Barcelona: “és la tercera ciutat més gran del país i ofereix moltes de les mateixes atraccions d’aquestes dues ciutats”, entre elles destaca ser la terra on va nàixer la paella i el sol durant tot l’any.

  1. Col·leccions d’art que es troben entre les millors d’Europa. En aquest punt l’autora de l’article recomana visitar l’IVAM i cita el seu restaurant ‘Mascaraque’ com un bon punt per a prendre un cafè o degustar alguns dels seus plats estrela de peix o ratatouille. Ací també destaca l’espai de Bombes Gens amb les seues diferents exposicions.
  2. Llocs històrics, arquitectura moderna i naturalesa guardonada. A València proposa recórrer el barri antic amb parada en espais com el Mercat Central o Sant Nicolás, caminar per l’Albereda i el llit del riu i descobrir el complex de la Ciutat de les Arts. A més, no s’oblida de citar el Parc Natural de l’Albufera com per a descobrir on es va originar la paella.
  3. Cuina excepcional. Joanne Shurvell escriu que cap viatge a València estaria complet sense gaudir de la paella i recomana diferents punts de la ciutat com La Marítima en el port. Per a provar un altre estil de menjar mediterrani amb estreles Michelin destaca El Riff, Celler Casa Montaña o La Salita de Begoña Rodrigo.
  4. Excel·lents bars i vida nocturna. En aquest punt des de Forbes recomanen eixir pel Barri del Carmen i llocs de música com Jimmy Glass. Ací també hi ha espai per al districte de Ruzafa d’on destaca les seues xicotetes boutiques i el lloc perfecte per a provar l’aigua de València: La Bella de Cadis.
  5. Botigues úniques. La periodista de l’article ressalta Mitumi, una marca de joieria local amb arracades, fermalls i collarets fets a mà amb edicions limitades que es confeccionen en la mateixa província de València.