medicamentos

Acudir a la farmàcia per un medicament concret i eixir amb un altre de característiques similars és una pràctica habitual d’enguany a causa de problemes amb el subministrament de prop de 1.000 fàrmacs. Medicaments tan famosos com el Dalsy, Adalat, Adiro, Nolotil o Trankimazin són alguns dels afectats, la majoria d’ells tenen una alternativa a la que els farmacèutics poden recórrer per ser productes genèrics però existeixen 81 casos en els que no hi ha substitució.

El secretari del Col·legi Oficial de Farmacèutics de València (MICOF), Vicente Colomer, ha assegurat que esta falta de medicaments és un fet “molt habitual” que “ja porta temps” i descarta la situació d’alerta a València perquè assegura que “el 80% de les faltes poden substituir-se per alternatives”.

“Hi ha prou normalitat a nivell sanitari però sí que suposa molta inversió de temps en les oficines de les farmàcies. Ens agradaria trobar un sistema d’organització perquè això no succeïsca però són els laboratoris i fabricants els qui han de posar el medicament en el mercat”, ha declarat Colomer.

I és que precisament són els laboratoris els qui opten per vendre els seus productes en altres països ja que els preus regulats d’Espanya converteixen al nostre país en un dels estats amb els preus més baixos d’Europa. Davant aquesta problemàtica des de Sanitat ja han anunciat que no rebaixaran més els preus i des de l’Agència Espanyola del Medicament, segons explica el secretari del MICOF, s’està treballant en l’elaboració d’un pla estratègic per a 2019 “amb l’objectiu d’organitzar el proveïment de medicaments”.

El Hospital La Fe es el 6º con mejor reputación de España