elecciones

La impossibilitat de formar Govern per part del líder socialista, Pedro Sánchez, amb la resta de formacions polítiques ha portat a Espanya a la convocatòria d’unes noves eleccions generals que es desenvoluparan al llarg d’aquest diumenge 10 de novembre.

Els nous comicis generals seran els segons que se celebren en el mateix any i els quarts que es convoquen des de 2015, un fet insòlit en la història de la democràcia espanyola que suposarà un cost econòmic de prop de 140 milions d’euros per al país.

Esta xifra serà la mateixa quantitat que es va destinar a les eleccions del 28-A el Consell de ministres va aprovar un pressupost de 138.961.517 euros suposant així un augment del 6,3% respecte als comicis de 2016 que es va traduir en més de 8,28 milions d’euros en total.

Si aquestes xifres les portem a un terreny més personal, una nova convocatòria d’eleccions generals suposa un cost de 3,76 euros per cada elector o 2,97 euros per espanyol sumant ja 540 milions d’euros gastats en eleccions durant els últims quatre anys. En el cas de la Comunitat Valenciana es pagaran 4,3 milions d’euros per a articular el dispositiu especial de la jornada.

Amb estes quantitats els ciutadans paguen els serveis de Correos per a gestionar els vots a distància, la impressió de paperetes i propaganda electoral, material per als comicis (taules, urnes, senyalització, etc.) i el cost del personal que treballarà en els col·legis electors (es cobra una dieta de 65 euros per ciutadà) a més del desplegament de Cossos de Seguretat de l’Estat que són reforçats per a la jornada on cada participant percep una paga extra de 152 euros.