Certamen Internacional Bandas

Comença la 132 edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Ciutat de València, que se celebrarà a la Sala Iturbi del Palau de la Música fins al 22 de juliol. Està prevista l’actuació d’un total de 22 societats musicals, 17 en concurs i cinc convidades. El certamen començarà aquest dijous a partir de les 17 hores amb la Secció Tercera, en la qual concursaran sis bandes, de les quals una és de Colòmbia, tres de la Comunitat Valenciana, una de Granada i una altra d’Orense.

Participaran més de 2.000 músics en els diferents escenaris. El precertamen, que s’ha desenvolupat durant els dies 16, 17 i 18 en barris i llocs emblemàtics de la ciutat, ha comptat amb l’actuació de 6 bandes més.

De les 28 bandes que participaran al certamen i precertamen, 18 de la Comunitat Valenciana, sis de la resta de l’Estat, tres europees i una d’Amèrica. Respecte a les 17 agrupacions que concursaran en les seccions Tercera, Segona, Primera i d’Honor, vuit són de la Comunitat Valenciana, sis de les províncies de Granada, Orense, Madrid, Murcia, Pontevedra i Huelva, i tres estrangeres, de Colòmbia, Suïssa i Portugal. L’horari de començament de totes les seccions serà a partir de les 17 hores.

Les agrupacions de la Secció Tercera obriran la programació. L’obra obligada que han d’interpretar és Sagittarius, de Guillermo Ruano, una composició inspirada en el rei dels centauros, de caràcter heroic i amb melodies, harmonies i ritmes en forma de marxa, simulant el trot del centauro. També actuarà el Ensemble Dolçaina i Percussió de la Ciutat de València com a agrupació convidada mentre el jurat delibera. Aquest any el jurat està format per Mercedes Zavala, compositora; Carlos Pellicer, compositor; Eva Lopszyc (Argentina), compositora i directora; Françoise Boulanger (França), director; i Thomas Doss, (Àustria), compositor.