El coronavirus deja casi un millar de contagios y nuevas víctimas mortales en residencias de mayores
Un profesional sanitario atiende a una persona mayor durante la pandemia del coronavirus. / EFE

El centre de salut de Requena ha registrat un brot de coronavirus. En total són 22 els casos de contagi detectats fins al moment. Tots ells són treballadors del centre sanitari sense haver afectat a cap dels pacients.

Segons ha comunicat la Conselleria de Sanitat, des de Salut Pública ja estan investigant l’origen del brot. Els treballadors afectats estan complint amb la quarentena exigida encara que el centre continua funcionant amb normalitat. Asseguren que per a no perjudicar en el rendiment del centre “s’ha fet un esforç important” substituint al personal afectat.

Europa Press ha arreplegat unes declaracions del regidor de Comunicació de Requena, David Ramírez, en el qual s’explica com s’ha funcionat. Va ser divendres passat quan Salut Pública va alertar a l’alcalde de la localitat, Mario Sánchez.

A aquest se li va sol·licitar que recordara a la ciutadania les mesures de prevenció i higiene contra el coronavirus posat que s’havia detectat un augment dels contagis. La majoria d’ells eren d’origen social, concretament a causa de reunions familiars. Aqueix mateix divendres es va emetre un nou protocol per a complir en esdeveniments públics. Entre les mesures estava una reducció de l’aforament i es demanava que anaren “molt puntuals i prudents”.

En els últims 14 dies el municipi de Requena ha registrat un total de 30 nous casos entre els seus més de 20.000 veïns. Des de l’origen de la pandèmia han sigut 279 els contagis de la localitat i s’han comptabilitzat 27 víctimes mortals.