Una céntrica calle de Valencia se cierra al tráfico durante dos meses
Plano de las obras de la Línea 10 de Metrovalencia.

Aquest pròxim dilluns dia 14 de juny arranca una part de les obres de la Línia 10 de Metrovalencia. L’inici de les actuacions comportarà un canvi en el centre de València. Durant un període de dos mesos es tancarà el trànsit rodat en l’accés del carrer Bailèn des de la Gran Via.

Les obres a càrrec de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) afectaran concretament el canvi de sentit de la Gran Via Ramón y Cajal per damunt del pas inferior de Germanías. Per tant, l’accés al carrer Bailèn des d’aquesta mateixa Gran Via direcció nord estarà tancat. No obstant això, el sentit sud de Bailèn cap a l’estació de Joaquín Sorolla es mantindrà obert a la circulació.

El desviament i accés al carrer Bailèn, que estarà ben senyalitzat a aquest efecte, es podrà fer pels carrers Matemàtic Marzal o Pelayo. Aquesta última opció serà l’única alternativa possible durant els dimarts que és quan hi ha mercat en la zona.

CANVIS EN EL TRANSPORT PÚBLIC

Quant a les línies de l’EMT, tant la 63 com la 67 modifiquen el seu recorregut durant les obres. La línia 63 anul·la provisionalment les dues parades que té al carrer Bailèn (Bailèn-Ermita i Estació del Nord-Bailèn). També suprimeix la parada al carrer Jesús (Jesús-Pare Jofré). No obstant això, incorpora dos parades provisionals en el seu desviament per Bailèn sentit sud. Seran en Mestre Dessaborida i Sant Vicent Màrtir per a agafar la Gran Via Ramón y Cajal de nou.

Quant a la línia 67, s’anul·len provisionalment les parades de Ramón y Cajal-Bailèn i Estació del Nord-Bailèn. Per tant, el seu recorregut seguirà pel túnel de Germanías, carrer Russafa i carrer Xàtiva, vies on s’establiran les parades provisionals.

Quant a les parades de Metrobus, es traslladen provisionalment al carrer Sant Vicent Màrtir número 111 i enfront de l’estació de Joaquín Sorolla.