Cebra

A primers d’aquest mes de setembre en BIOPARC València moltes persones van tenir el privilegi d’assistir en directe no solament a un dels moments més impressionants de la naturalesa, com és el naixement d’un animal salvatge, també del seu rescat. Uns minuts després de nàixer, el poltre de zebra queia accidentalment a la ria i en segons els cuidadores del parc amb una ràpida i precisa actuació van salvar a la cria i la van lliurar a una preocupada mare que també va acudir en la seua ajuda i posteriorment la va cuidar i va llepar per a tranquil·litzar-la. Molts periodistes van parlar llavors de “Miracle” i algunes persones en els seus comentaris van suggerir anomenar-la Milagritos, així que els seus cuidadors han mantingut aquest nom per a ella.

El poltre Milagritos junt a sa mare en el recinte de Bioparc València.

Nombroses persones van gravar aqueix emocionant moment i també BIOPARC va disposar d’imatges que, després de ser compartides en xarxes socials, han donat la volta al món. Tant els mitjans de comunicació nacionals, premsa, ràdio i televisió, com a agències de notícies, es van fer ressò d’aquesta “bona notícia” en els seus principals informatius, però aquest fet en pocs dies s’ha convertit en viral gràcies al públic de les zones més diverses. En països europeus com Itàlia, en la Repubblica; o a Regne Unit el Daily Mirror, El Evening Standard o el Daily Mail Online. En portals relacionats amb el món animal com Zooborns, o a l’altre costat del toll a Llatinoamèrica en el Comercio. En portals internacionals com Sputnitz o Rightthisminute. Fins a l’ambaixada d’Espanya a Japó en un tweet es feia ressò de la notícia.

Per als milers de persones que han visitat BIOPARC aquests dies, resulta realment sorprenent veure com la cria mama a demanda, juga i segueix a la mare per tot el recinte característic del parc, on conviu amb altres espècies com a rinoceronts, estruços i diferents aus. És molt vivaç i curiosa i també s’acosta a conèixer a la seua germana Bani que va nàixer el passat mes de juliol i gaudeix de la companyia de la resta de la seua rajada.

Milagritos junta a la resta de zebres de Bioparc València.

A més, ara és un moment estupend per a acudir al parc i aprofitar els BIOdías, amb un preu únic de l’entrada de 16+1 euros, té un doble objectiu: integrar a la societat en la preservació de la biodiversitat a través de la Fundació BIOPARC i oferir un preu accessible en un moment de tornada de vacances que ens faça més suportable la “rentrée”. Enguany són BIOdías els dissabtes i diumenges de setembre i tots els dies del 6 al 14 d’octubre.
I si es menja en BIOPARC Cafè, restaurant situat en la plaça exterior del parc, l’aparcament és gratuït. També s’ofereix la possibilitat de descomptar aqueixos 16 euros de qualsevol modalitat de Passada Anual B! per a adquirir-ho el mateix dia de la visita amb l’incentiu de poder tornar a BIOPARC durant tot un any.