Els sindicats Comissiones Obreres i UGT han exigit hui la igualtat salarial entre homes i dones. Segons un estudi, les treballadores valencianes perceben un 34% menys de sou que els homes. Una dada que se situa quatre punts per damunt de la mitjana nacional i que aguditza la bretxa salarial. Eixa diferència s’explica per la precarietat del mercat de treball valencià i la inferior ocupació de llocs d’alta direcció a causa de la conciliació familiar.

Una altra dada que destaca és que per a cobrar el mateix les dones haurien de treballar 125 dies més a l’any que els homes o no cobrar tres de les huit hores de jornada laboral. Amb motiu d’esta desigualtat, els representants sindicals han denunciat que des del Govern no es prenguen mesures. A més, han criticat que faltaren diputats en el Congrés quan anava a debatre’s la proposició de llei d’Igualtat Retributiva impulsada per Podem.

Tant UGT com a Comissions Obreres han convocat aturs parcials per al 8 de març, el Dia de la Dona Treballadora, i han anunciat la seua participació en la vaga del moviment feminista. A estes accions se’ls sumaran les manifestacions de València, Alacant, Castelló i Elx amb el lema “Vives, lliures, unides per la igualtat”.