Servicios sociales

L’Ajuntament de Catarroja ha reforçat l’àrea de Serveis Socials amb l’ampliació del seu personal. Des del 2016, la plantilla quasi s’ha triplicat, passant de 8 a 22 persones de diversos perfils professionals. Amb açò, s’han aconseguit reduir els temps i les llistes d’espera i, al mateix temps, prestar un servici que atenga les necessitats particulars de cada cas.

Entre les noves incorporacions hi ha especialistes en treball social, psicologia, polítiques d’igualtat, educació social, administració i assessoria jurídica. Amb l’ampliació, s’ha permés, entre altres, gestionar amb més eficiència les ajudes a la dependència, posar en marxa un Pla d’Igualtat o comptar amb un servei especialitzat en desnonaments i habitatge.

Estes millores han sigut possibles gràcies a l’augment del pressupost que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives destina al finançament dels Serveis Socials a Catarroja, que ha passat de 156.000 € en 2015 a vora 435.000 € per al 2018, segons ha explicat este matí la vicepresidenta de la Generalitat i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra.

Oltra ha vistat hui Catarroja per conéixer de primera mà les instal·lacions i els professionals de Serveis Socials, així com el Centre Ocupacional 9 d’octubre. La vicepresidenta ha destacat l’aposta de la Conselleria per la “remunicipalització” dels serveis i ha mostrat la seua satisfacció davant el fet que “la ràtio de professionals per habitant de Catarroja ha passat de ser d’un professional per cada 7.200 habitants en 2016 a un per cada 2.500 habitants en 2017”.

Per la seua banda, l’alcalde de Catarroja, Jesús Monzó, ha agraït l’interés del Consell per apropar-se a la realitat dels municipis i ha destacat la importància del treball que els professionals “realitzen dia a dia” des de l’administració local. La primera tinent d’Alcalde, Lorena Silvent, ha remarcat el fet que les llistes d’espera han passat “de ser de dos mesos a l’atenció pràcticament immediata”.

Residència per al 9 d’Octubre

La consellera també ha acudit al Centre Ocupacional 9 d’Octubre, que compta actualment amb 75 usuaris. Els responsables del centre així com l’equip de govern han aprofitat l’ocasió per reivindicar la construcció d’una residència per a persones amb diversitat funcional que complemente este espai. “Es tracta d’una necessitat, ja que el Centre Ocupacional 9 d’Octubre no només dóna servici a població de Catarroja, també té usuaris d’altres pobles de la comarca i, inclús, de València”, ha explicat Jesús Monzó.

El centre ja compta amb uns terrenys, cedits per l’Ajuntament, on podria construir-se la residència. La vicepresidenta ha vistat el solar per “valorar les seues possibilitats”, ja que “existeix una demanda de places per a residències per a persones amb diversitat funcional”, segons ha expressat.

Per últim, també ha visitat el Motor de la República, un antic motor d’aigua construït l’any 1931, que ha sigut recuperat recentment per reconvertir-se en un espai multifuncional.