Catalá
María José Catalá en la entrada de 7 Televalencia.

La portaveu del PP en a l’Ajuntament de València, María José Catalá, confessa sentir-se còmoda en el seu nou càrrec en el consistori valencià i afirma que han retornat la il·lusió al partit després d’uns moments difícils.

En esta entrevista per al digital 7 Televalencia fa balanç de la gestió del consistori valencià i valora el moment actual polític marcat pel nomenament de Pedro Sánchez com a president del Govern.

1. Una setmana important amb la investidura de Pedro Sánchez, Com valora el moment polític?

Esta setmana m’he sentit molt trista. Em sembla lamentable com Pedro Sánchez ha aconseguit traure la investidura amb la complicitat d’ERC i de Bildu. Sóc una persona que ha cregut des de sempre en la Constitució com el millor instrument que ens ha donat la democràcia i en els últims dies he escoltat paraules de seriosos dubtes de la validesa d’aquest gran text.

2. Què contesta quan escolta al diputat Joan Baldoví parlant que la dreta ha de tenir més educación?

Mire, lliçons d’educació de Compromís cap. No estan en condicions de parlar d’això. Lliçons de guanyar i perdre del Senyor Baldoví crec que tampoc, li recorde que ha passat de quatre diputats a un. El vergonyós de tot això és que la diferència de dos vots per que Pedro Sánchez és president del Govern amb Podemos, ERC i Bildu ve de la mà de Compromís. Això és el lamentable.

Sylvia Costa i María José Catalá en 7 Televalencia.

3. Com valora l’acord entre PSOE i Compromís per a donar-li el suport en la investidura?

És sorprenent l’amnèsia que pateix Compromís quan fa un mes criticaven la falta d’ajudes per al transport metropolità i exigien 50 milions d’euros i ara callen i s’obliden d’aquesta prioritat per a tots els veïns de València.

4. Creu que el cas del frau de l’EMT ha tibat les relacions entre Ribó i Grezzi?

Per descomptat i amb amenaces incloses. Estic convençuda que el Sr. Grezzi va amenaçar a l’acalde amb la seua marxa al grup dels no adscrits. Si ho deixava caure pel cas de l’EMT tindria seriosos problemes en tots els plens per a poder tirar avant les votacions.

5. Des del seu punt de vista, quin és el punt fort i el més feble de l’alcalde Joan Ribó?

El punt més fort de Ribó i de Compromís és que han sabut capitalitzar el vot de l’esquerra a la ciutat. Respecte al punt feble, sens dubte és la supèrbia. És una persona molt altiva. No és l’alcalde feminista del qual presumeix Mónica Oltra.

María José Catalá al costat de l’alcalde Joan Ribó.

6. ¿Momento político del 2019 que no olvidará?

Tardaré a oblidar el dia que prenem possessió com a regidors de l’Ajuntament. En el Grup tenim la tradició d’acostar-nos a oferir el càrrec a la Verge dels Desemparats. El moment en el qual pugem al camerino de la Verge va ser molt especial.

7. Què espera del 2020?

Espere que el PSOE recupere el sentit comú i deixe caure a Joan Ribó. Jo li desitge a València i als seus veïns el millor i això per per no tenir aquest Govern municipal.