Sembla cosa de ciència-ficció però ja no fa falta estar anys esperant que s’alce la nostra casa, la podem tenir finalitzada en només 5 mesos. Aqueix és el període que tarda a construir una casa completa una signatura valenciana d’arquitectura.

L’empresa valenciana Casas inHAUS és la responsable d’aquesta revolució en el sector de la construcció, en la seua nau industrial de 4.400 metres quadrats dissenyen, construeixen i venen habitatges a preu tancat a tota Espanya i França.

Es tracta d’habitatges personalitzats per a cada clients que salen de la seua seu al parc Juan Carles I d’Almussafes (València) amb tot ja inclòs, des d’armaris fins a electrodomèstics. Un habitatge complet que només necessita d’un període de 15 dies per a la seua instal·lació en el terreny del propietari.

Actualment disposen d’un ampli catàleg d’habitatges que es pot consultar a través del seu web https://casasinhaus.com/ i els preus del qual oscil·len entre els 229.200€ fins als 1.402.000€, encara que fabriquen a demanda pel que el preu el marca el propi client.

Model Algesires, el més económic

La casa prefabricada Algesires disposa de 138 metres quadrats distribuïts en una única planta. Segons expliquen en el seu web aquesta disposa de totes les comoditats d’una primera residència, inclosa una cuina d’àmplies dimensions, quatre dormitoris i dos banys, amb el dormitori principal en suit, amb vestidor. El preu d’aquest habitatge modular és de 229.200 €.

Viure a València

També disposen d’habitatges de tipus intermedi, per exemple el model que porta per nom el de la ciutat del cap i casal disposa de 233 metres quadrats distribuïts en una única planta amb 4 habitacions i 3 banys. En l’ala que conté la zona de nit, ací se situen els tres dormitoris on el dormitori principal compta amb un magnífic vestidor i bany complet a més d’un segon bany complet que serveix a les altres dues habitacions. El preu d’aquest habitatge és de 418.000 €.

El luxe a una vivenda modular

L’habitatge més car que disposen en el seu catàleg és el model Marbella. Es tracta d’una casa de més de 500 m² distribuïts en dues plantes, amb la zona de dia en planta baixa i la zona de nit en planta primera. Segons llegim en les especificacions és una casa de disseny modern minimalista amb totes les comoditats i luxes d’una autèntica vila de luxe. Disposa de 6 habitacions i 7 banys i a més compta amb habitació de convidats, rebostos, vestidores, dormitoris suite i cuines office. El seu preu és d’1.402.000 €.


Idea valenciana

L’empresa va ser creada pels germans Rubén i Sergio Navarro, arquitectes, fills d’obrer, que havien treballat com a part de l’equip de projectes en el despatx d’arquitectura de Ramón Esteve, en el primer cas, i en un despatx amb encàrrecs de tipus residencial, en el segon.

Des de la companyia valenciana han desenvolupat un sistema constructiu propi anomenat EMOHA que atorga durabilitat, aïllament acústic i tèrmic, i eliminació visual de sortints, entre altres avantatges, i un sistema de ponts grua i útils que permet major eficiència en la càrrega dels habitatges a la fàbrica per al seu posterior transport a la parcel·la.

Fins ara les cases modulars de Casas inHAUS s’han venut en localitzacions pròximes a Barcelona, València, Alacant, Mallorca -on la casa va viatjar amb vaixell- i a la província de Madrid, ara aquesta empresa valenciana està expandint-se a França on la facturació suposa un 20% del total de vendes.