carteristas

Les Falles són una font d’ingressos per a molts sectors valencians, entre ells l’hostaler, però també per als temuts carteristes els qui aprofiten aquests dies d’alta afluència de gent per a “fer negoci”. Mòbils, carteres, bosses i càmeres fotogràfiques són els principals objectes que cada any desapareixen durant les festes falleres amb l’augment de la presència de lladres.

Enguany es preveu l’arribada de prop d’un miler de delinqüents procedents de diferents parts d’Espanya (molts d’ells són habituals del Metre de Madrid), Romania i països de Sud-amèrica, segons ha publicat el diari Levante. Esta xifra no és d’estranyar ja que cada any es repeteix la mateixa dinàmica d’actuació malgrat els nombrosos agents de la Unitat de Furts de la Policia Nacional que patrullen diàriament els carrers de València amb la finalitat de detenir a aquests carteristes que aprofiten les aglomeracions, el soroll i la distracció de les seues víctimes per a cometre els delictes.

La plaça de l’Ajuntament i els seus carrers adjacents durant la mascletà, el llit del riu durant els castells, els mercats ambulants, les estacions de metro o les Falles més premiades i concorregudes són els principals “espais calents” de València durant les festes, és a dir, els llocs en els quals més robatoris es produeixen a causa de les altes aglomeracions que es donen en estes zones de la ciutat.

Encara que hi ha un ament dels efectius policials per a garantir la seguretat dels ciutadans, el nombre de denúncies per furt que es produeixen en Falles es dispara en comparació amb la resta de l’any. Per a no ser una víctima més dels carteristes, des de la Policia Nacional recomanen guardar les pertinences en les butxaques davanteres en lloc dels darreres, utilitzar bosses creuades i no portar objectes de valor a l’interior de les motxilles excepte si aquestes es col·loquen davant.

Las Fallas que debes visitar este año 2019

Valencia está de plantà… las Fallas 2019 ya están aquí