Carreteras de la Comunidad Valenciana cortadas por la nieve y el temporal
La Guardia Civil de Tráfico en la A-31 sentido Alicante.

(SONIA GARCÍA).- La borrasca atlàntica, Filomena, ha entrat a la Comunitat Valenciana amb força sota una alerta taronja. Ha deixat al seu pas quantitat de carreteres afectades per gel, torb i neu. Tres carreteres han sigut tallades al trànsit i 10 es troben amb problemes de neu, trànsit complicat, prohibició del pas de vehicles pesants ​​o amb necessitat de cadenes.

L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) ha declarat aquest dimecres a les 10.00 alerta taronja a l’interior de la Comunitat Valenciana. L’alerta estarà activa avui i s’estendrà fins demà a causa de les nevades que deixarà la borrasca Filomena.

Així mateix, El 112 de la Generalitat ha activat l’alerta de preemergència per nevades a l’interior de la Comunitat. El temporal no solament afectarà les zones més altes, sinó que arribarà fins a la costa.  El 112 també ha donat l’alarma de risc per fenòmens costaners en el litoral sud d’Alacant per a avui i matí.

A més, el Centre de Coordinació d’Emergències ha informat sobre l’estat de les carreteres. Actualment les llevaneus estan actuant en algunes vies, encara que la previsió és negativa.

Carreteres cortades i afectades per la neu

Les carreteres tallades o tancades al trànsit degut a la neu són: la CV-390 (Utiel – Tuejar); CV-391 (Requena – El Remei) i CV-794 (Bocairent-Alcoi).

A causa del gel, es recomana circular amb cadenes i es prohibeix la circulació de vehicles pesants en les carreteres:  CV-235 (Viver – Sevcañet); CV-241 (Secañet – Canales) i en la CV-589 (Moixent – CV 590 per Navalón).

A més, sis carreteres han sigut afectades per la neu i s’espera una evolució negativa. Aquestes són: A-3 (Villagordo del Cabriel – Utiel); N-322 (Requena – Els Isidros – Límit província); N-330 (Límit província – El Pontó); CV-330 (Utiel – Sinarques – Límit província) i N-111 (Villagordo del Cabriel – Utiel). En l‘A-7 (Alcoi- Ibi)  la neu dificulta la viabilitat i es prohibeix també la circulació de vehicles pesants i articulats.

El Servei d’Emergències 112 de la Generalitat ha recomanat a través de Twitter no prendre les carreteres afectades pel temporal: «Aquests dies és millor evitar els desplaçaments per carretera en les zones afectades».