CRISTINA CORREDERA. La mobilitat és sens dubte una de les majors preocupacions dels valencians. De fet, les propostes ciutadanes per a projectes d’inversió del 2020 han rebut un total de 33.775 suports més del doble de l’any anterior i gran part de l’elles tenien a veure directa o indirectament amb el desplaçament sostenible per la ciutat.

La proposta de nous carrils bici sempre es troba entre les més votades. Milers de ciutadans han donat suport a la creació de carrils bici en nous punts de València, així com la construcció d’un nou anell ciclista, que al costat de l’ampliacions de voreres preveu un pressupost de 2,75 milions.

On proposen nous carrils bici?

  • Avinguda del Cid
  • Calle Bailèn
  • Pérez Galdós
  • General Avilés
  • Tres Forques
  • Gaspar Aguilar
  • Carrer Sant Vicent
  • Doctor Peset Aleixandre

Aquestes són algunes de les zones proposades per la ciutadania perquè s’establisquen nous carrils bici. L’Ajuntament de València ha volgut comptar amb la participació dels ciutadans de València per a decidir en què invertir 8 milions d’euros en nous projectes de la ciutat. Tot això a través dels pressupostos participatius d’inversions en els quals podien votar fins al 22 de desembre tots els empadronats a València ciutat, majors de 16 anys a través de la pàgina web http://www.decidimvlc.valencia.es

La creació de carrils bici també està sent una prioritat per al govern de València ja que al llarg d’aquest 2019 ha autoritzat la creació d’uns altres en llocs com Fernando el Catòlic i Institut Obrer i Primado Reig.

Per exemple, el de Primado Reig que va començar a construir-se al novembre d’aquest 2019 va comptar amb característiques com: localitzat al costat de la vorera el que ha suposat el desplaçament  del carril d’EMT-Taxi, compta amb 2,4 quilòmetres i es va pressupostar per 467.243,92 euros.

Sens dubte moure’ns per València sobre dues rodes és cada vegada més senzill, i això es deu en gran manera a la iniciativa de tots els ciutadans que aposten per una ciutat més verda i sostenible.