carreteras
Agentes de la Guardia Civil durante la primera jornada de 'Campaña Control en Carreteras Convencionales'.

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha manifestat que “les carreteres convencionals acumulen prop del 74% dels morts en vies interurbanes de la Comunitat Valenciana”. Per això, la DGT ha posat en marxa, des de hui fins al pròxim 11 de novembre, una campanya de vigilància i control d’estes carreteres, en les que, segons ha dit el delegat, “si es té en compte el trànsit, presenten un risc de defunció en accident 3,6 vegades superior al de les autopistes i autovies”.

El delegat, després de visitar un dels controls de la DGT per al desenvolupament de la campanya, ha subratllat que del total de sinistres (vies interurbanes més urbanes), els morts en carreteres convencionals van suposar el 47% de totes les víctimes mortals en accidents de trànsit en la Comunitat Valenciana durant el 2017.

Durant l’any passat, en les carreteres convencionals es van produir 2.399 sinistres amb víctimes (1.023 a Alacant, 401 a Castelló i 975 a València), amb 82 morts (33 a Alacant, 21 a Castelló i 28 a València).

Els factors de major pes en els accidents en les vies convencionals, ha indicat el delegat, són “la velocitat, el consum d’alcohol i/o drogues i les distraccions”.

El delegat del Govern en la Comunitat Valenciana visita un dels controls de la DGT.

Juan Carlos Fulgencio ha recordat que les carreteres convencionals acumulen “una part important de les víctimes en accidents de trànsit, a causa de les seues característiques constitutives” —absència de separació de sentits, creus a nivell—, “i a les condicions de molts dels desplaçaments que es realitzen en elles” —especial importància dels desplaçaments de curt recorregut i en cap de setmana—.

El delegat ha indicat que en esta campanya es controlaran la velocitat, els avançaments indeguts, la ingesta d’alcohol o drogues, l’ús del casc i sistemes de retenció, la utilització del telèfon mòbil i d’auriculars durant la conducció, la manipulació de navegadors o de qualsevol altre element que puga produir distracció, la documentació del vehicle i del conductor i, en general, qualsevol infracció de la normativa vigent en matèria de circulació i seguretat viària.

La Generalitat destinará 23 millones de euros en ayudas a Ford Almussafes