La Diputació vol potenciar el barranc del Carraixet

Josep Bort: "El potencial que té d'atracció com a eix d'esbarjo, turisme i gaudi de la naturalesa, amb l'àrea metropolitana de València al costat, és molt gran".

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, han presentat junt amb l’alcaldessa de Bonrepòs i Mirambell, Rosella Antolí, l’estudi previ d’usosdel barranc del Carraixet. Aquest document constitueix el primer pas per a la redacció del Pla Director del Carraixet, el qual establirà les bases del futur Corredor del Barranc del Carraixet que connectarà tres elements mediambientals clau per a València com són l’Horta, la costa i el parc natural de la Serra Calderona.

La vicepresidenta ha qualificat aquest primer pas com «una ferma posada en valor del territori Carraixet des de la Calderona fins a la mar». «Des de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació s’està treballant arreplegant la reivindicació que des de setembre de 2015 varen fer els pobles de la vorera del barranc, i des de la Diputació hem tingut clar que era necessari coordinar a tots els ajuntaments dels pobles pels que passa el Carraixet, que durant molts anys ha sigut l’autèntic oblidat però que és un espai que, a més del valor medi ambiental, té també un valor patrimonial i històric per als veïns d’aquests pobles. Avui comencem la col·laboració amb els ajuntaments del Carraixet per a que s’encete el procés de participació ciutadana i elaborarel Pla Director que faça del Carraixet un espai viu de veritat».

Josep Bort, responsable de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació, encarregada de coordinar el desenvolupament d’aquest Pla Director, ha assenyalat que «és un projecte molt encoratjador, unir la Calderona amb la mar és un projecte de gran trascendència, i en aquest cas parlem que abordarem 35 dels quasi 50 km que té el barranc. Aquest primer pas que fem hui pretén establir què és el que volem fer amb el barranc d’una manera consensuada per tal de millorar l’espai medi ambiental, millorar el seu ús per a la mobilitat i fomentar el seu paper d’eix vertebrador del territori i posar-lo a l’abast de l’úspúblic». El diputat ha ressaltat que al voltant de les vores del Carraixet viuen més de 120.000 persones, i que, a més, «el potencial que té d’atracció com a eix d’esbarjo, turisme i  gaudi de la natura, amb l’àrea metropolitana de València al costat, és molt gran, tenint en compte a més que s’uneix a altres infraestructures de mobilitat que s’estan creant com l’anella verda».