Carolina Darias sustituye a Salvador Illa como nueva ministra de Sanidad
Carolina Darias en una comparecencia del Gobierno.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que Carolina Darias assumeix el Ministeri de Sanitat en substitució a Salvador Illa. L’anunci s’ha realitzat després de comunicar-li la decisió a el Rei Felip VI després de la marxa d’Illa per a posar-se al capdavant del Partit Socialista a Catalunya (PSC).

Carolina Darias passa així d’ocupar el número u del Ministeri de Política Territorial a convertir-se en la responsable de la cartera de Sanitat. Per part seua, Miquel Iceta, primer secretari del PSC, ocuparà el lloc de Darias al capdavant del Ministeri que aquesta deixa lliure.

Tant Darias com Iceta juraran el càrrec demà en un acte que tindrà lloc en el Palau de la Zarzuela. El canvi ha tingut lloc en plena tercera ona de la pandèmia, un moment crític en el qual el Ministeri de Sanitat és la clau del Govern i de les Comunitats Autònomes.

Imagen
Miquel Iceta, nuevo ministro de Política Territorial.

“SALVADOR ILLA HA SIGUT UN MINISTRE EXTRAORDINARIO”

La nova ministra pren així el relleu d’Illa que es presenta com a candidat a la Generalitat de Catalunya en les eleccions previstes per al 14 de febrer. Sánchez ha arrancat la seua compareixences amb unes paraules de suport a aquest per la seua labor al capdavant de la crisi sanitària.

“Vull agrair el treball de Salvador Illa en aquests mesos. Va ser nomenat ministre per a posar en marxa l’ampliació de serveis sanitaris de qualitat i per a impulsar altres mesures que figuraven en el programa del Govern. No obstant això, es va trobar amb l’obligació de gestionar la pandèmia més terrible de l’últim segle. Al meu judici ha sigut un ministre extraordinari, una persona honesta que ha evitat la confrontació política. Mai ha presumit dels seus encerts i sempre ha demanat disculpes pels seus errors”, ha destacat.

PARAULES DE SUPORT Als NOUS MINISTRES

Respecte als nous ministres, Sánchez ha assenyalat que “coneixen molt bé els àmbits on ara desenvoluparan les seues tasques” i ha declarat que “els avalen l’experiència i les seues qualitats”.

Sobre Carolina Darias, el president de l’Executiu ha destacat “que ha compartit amb Salvador Illa el dia a dia de la gestió de la pandèmia“. Sánchez ha recordat que Darias estava present tant en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut i que coneix a tots els presidents de les autonomies per “la seua condició” de ministra de Política Territorial.

Finalment, el líder socialista ha dedicat unes paraules a Miquel Iceta. “És un estudiós de la política. Una persona d’idees i de construir consensos en un estat autonòmic i descentralitzat com el nostre en el qual la cogobernanza ha arribat per a quedar-se”.