A partir del 15 de setembre ha entrat en vigor el nou permís de conduir, la DGT ha autoritzat l’ús d’assistents de la conducció per a la realització de les proves pràctiques.

Els sistemes d’ajuda a la conducció (ADAS) ja no seran prohibits a l’hora d’examinar-se, els alumnes que hagen fet pràctiques amb algun cotxe que els incorpora podran usar-los en les exàmens. Aquests sistemes ara permesos són, entre altres, la cambra posterior, l’assistent d’arracada, l’encès automàtic de llums o el sistema de parabrisa automàtic.

Aquest canvi per part de la DGT respon a una reivindicació de les pròpies autoescoles ja que consideraven que és necessari formar als alumnes en el seu maneig perquè puguen usar-los i millorar la seguretat en la seua conducció.

No obstant això en les autoescoles també s’ensenya als novells a conduir sense l’ajuda d’aquestes tecnologies ja que, segons els últims estudis, l’edat mitjana dels vehicles que circulen a la Comunitat València és de més de 12 anys d’antiguitat.

Una altra de les reivindicacions del sector és l’equiparació de carnets per a la conducció de cotxes manuals i automàtics, ara només pots examinar-te d’una de les opcions. Des del sector consideren que això va en contra de la generalització d’un ús massiu de cotxes elèctrics ja que aquest tipus de vehicles tenen canvis automàtic en lloc de manual