Carnaval Ruzafa
Imagen de las ediciones anteriores del Carnaval de Ruzafa/ Foto:

El Carnestoltes més valencià , arriba demá al barri de Russafa per a celebrar la seua X edició.

La comunitat d’aquest barri tan cosmopolita, eixirà al carrer per a celebrar les tradicions del Carnestoltes valencià i  les de les diferents cultures que conviuen en ell.

Aquest carnestoltes, que ja s’ha convertit en un clàssic en la capital del Túria, cerca recuperar la memòria del carnestoltes que se celebrava en els segles XIX i principis del XX.

Així com, la tradició carnavalesca dels grups d’immigrants, principalment de les comunitats llatines.

I d’altra banda, pretén crear un espai de convivència i intercanvi per a donar a conéixer a la ciutadania la riquesa cultural d’aquest barri singular i genuí, punt de trobada de processos interculturals, activisme social i creació artística.

Les societats musicals seran protagonites del Carnestoltes

La música serà l’eix central de la festa, per a reivindicar la importància de connectar amb persones de cultures diverses i els seus drets socials.

El carnestoltes, no s’oblidarà de l’esperit crític i la sàtira tan propis d’aquesta festa popular, i a més tindrà molt en compte un aspecte tan important com és la sostenibilitat.

En ell, participaren 60 grups dels quals 22 societats musicals són valencianes, eliminant els cotxes amb sonorització, i donant visibilitat a les reivindicacions dels moviments i entitats socials.

Tinkus, morenada, salay, blana, xuta, llamerada, diablada, caporal, marinera del nord i les comparses carnavaleras de l’orient bolivià, desfilaran per la carrers del barri, i, es fusionaran amb les danses tradicionals del carnestoltes.

Horari i recorregut del Carnestoltes de Russafa

El carnestoltes tindrà lloc hui dissabte 15 de febrer, des de les 17 hores fins a les 22h i recorrerà en cercaviles els principals carrers del barri de Russafa.

L’eixida arrancarà al Parc Granero i recorrerà els carrers Filipines, Literat Azorín, Sueca, Dénia, Cuba i Pintor Gisbert.