Vives

Els Concerts de Vivers de la Gran Fira de València arriben a la seua fi. Després de gaudir de les actuacions d’intèrprets locals, estatals i internacionals durant setze nits, demà dimarts, 24 de juliol, el festival clourà la present edició. Per fer-ho, els Jardins acolliran l’espectacle d’una de les grans estrelles de la música llatina del moment: el cantant Carlos Vives.

El colombià farà del cap i casal el punt de partida d’una nova tanda de concerts per Espanya en el marc de la gira “La fiesta de todos”. Fou durant la primavera passada quan el vocalista va visitar localitats com Bilbao, la Corunya, Madrid, Barcelona i Múrcia amb quasi totes les entrades venudes.

A més, el tour també ha recorregut capitals europees, com París i Londres, i bona part dels Estats Units d’Amèrica (Nova York, Los Ángeles, Miami) i Canadà (Calgary, Montreal).

Un artista de dilatada trajectòria

Després de protagonitzar telenovel·les d’èxit al seu país a mitjans de la dècada dels 80, Carlos Vives va provar sort a la música amb discos de balades. Malgrat aconseguir alguns reconeixements en aquesta faceta, la seua carrera com a cantant no va reeixir definitivament fins l’any 1993, quan va publicar l’àlbum Clásicos de la provincia.

El seu repertori estava format per composicions d’autors de vallenato, melodia tradicional de la costa colombiana, com Freddy Molina, José María Gómez i Rafael Escalona, a qui Carlos Vives havia encarnat en una sèrie de televisió. La recuperació d’eixos ritmes amb un so més contemporani fou una fórmula que va captivar a tot el món, sobretot amb el single “La gota fría”, un tema original d’Emiliano Zulueta.

Els discos La tierra del olvido (1995), Tengo fe (1997) i El amor de mi tierra (1999) van mantenir al colombià entre les primeres posicions de les llistes gràcies a cançons com “Pa’ Mayté”, “El caballito” i “Fruta fresca”, que encara interpreta als seus concerts. A més, Carlos Vives ha incorporat al set list temes més recents com “Volví a nacer” i “Bailar contigo”, extrets de l’àlbum Corazón profundo (2013), que va significar el seu retorn a la música després d’uns anys d’absència.

I, com no, els assistents a esta festa també podran ballar al ritme de “La bicicleta”, duet que Vives va gravar amb la seua compatriota Shakira i que es va convertir en un dels temes més importants del 2016 amb dos Grammys Llatins.