El Partit Popular apostarà per una reforma fiscal en la Comunitat Valenciana. Així ho ha anunciat el nou líder de la formació blava, Carlos Mazón, qui s’ha fixat com a objectiu deixar de ser la segona autonomia amb més imposats. Entre les mesures que adoptaria destaca la supressió de l’impost de Successions i Donacions.

Durant una entrevista al programa ‘Ágora’ de 7 Televalencia, el candidat únic a presidir el PPCV ha explicat els passos que seguiran en matèria econòmica en el cas de recuperar la governança autonòmica. Respecte a l’impost de Successions, Mazón ha remarcat que és “un dels més injustos que hi ha” pel que advoquen per la seua eliminació.

El mateix succeeix amb l’impost de Patrimoni, el qual volen reduir “mínim a la meitat, en una escalada que porte a zero”. “No es pot gravar a l’esforç dels nostres pares i els nostres avis. És l’esforç que legítimament i amb la suor del seu front s’han guanyat. No podem estar fent pagar a la gent dues, tres, quatre i cinc vegades”, ha assenyalat.

A més dels impostos esmentats, Mazón també sumaria la eliminació de l’impost d’Actes Jurídics Documentats. “Sembla un impost molt tècnic però està arrossegant a la inversió estrangera que tan important és per a una economia tan oberta com la valenciana”. Segons el popular, la inversió és bàsica per a “generar economia i ocupació”.

Finalment, ha declarat el seu desig de reduir l’IRPF en el seu tram autonòmic, especialment en les rendes de 35.000 euros i inferiors almenys en set punts.

MAZÓN PIDE “TRAURE Al GOVERN DE LA BUTXACA” DELS VALENCIANS

D’altra banda, Mazón ha criticat l’actuació de l’Executiu socialista a nivell nacional als qui ha titllat de “mentiders”. “Tenim un Govern a Espanya que s’ha negat a baixar fins i tot l’IVA de les màscares mentint-nos i dient que Europa el prohibia quan no era veritat. Tots els països del nostre entorn estaven baixant l’IVA de les màscares”, ha criticat.

Ens acaben de pujar la llum una barbaritat; acaben de pujar les primes als autònoms en plena pandèmia quan no estan tenint cap activitat; ja no desgraven els plans de pensions i les primes d’assegurances han pujat. No es pot ficar en la gola dels valencians el taló fiscal com s’està fent“.

Mazón ha explicat que per a una recuperació s’ha d’apostar per la capacitat de retorn que té l’economia. A més, ha advocat per “deixar respirar” i “traure al Govern de la butxaca de la gent per a poder funcionar”. “La revolució fiscal és absolutament necessària en aquesta comunitat. La necessitem ja perquè hem demostrat que quan tenim llibertat fiscal generem economia i ocupació. Acaba cotitzant més gent i l’Estat de benestar està millor finançat”.