El ‘cura Tinder’ de Valencia que empareja católicos como San Valentín: 270 bodas y 0 divorcios
El sacerdote Fernando Cuevas popularmente conocido como el 'cura Tinder'.

El Dia de Sant Valentí és una festivitat d’origen catòlic que se celebra cada 14 de febrer. Aquesta data commemora les bones obres realitzades per sant Valentí de Roma. Segons compte la història, aquest sant va ser un sacerdot que casava a soldats amb les seues promeses en les presons de l’Imperi quan estava prohibit. Encara que han passat prop de vint segles des de llavors, ara València té al seu propi Sant Valentí, també conegut com el ‘capellà Tinder’.

Fernando Cuevas, un sacerdot de l’Opus Dei establit a València, s’ha convertit en el celestino dels catòlics. Si d’alguna cosa pot presumir aquest sacerdot és de portar 270 matrimonis i cap divorci.

Els seus «matches» van començar fa 14 anys per fruit de l’atzar en un carrer de la capital del Túria. Passejant un dia amb un jove catòlic van veure a un grup de dones que van cridar l’atenció del xic. Va ser llavors quan aquest li va pregar al pare Fernando que l’ajudara a conèixer a alguna d’elles i així va ser. La connexió d’aquests joves els va portar a casar-se en qüestió de mesos. A partir d’ací l’efecte «boca a boca» va fer la resta.

El sacerdot va comprovar ràpidament l’alta demanda de joves catòlics que recorrien a ell a la recerca de parella. La majoria coincidia en un mateix problema: la dificultat de trobar un company de vida amb el qual compartir valors i creences.

«HOLA, VULL LA FITXA»

Amb el pas del temps, Fernando Cuevas ha hagut d’adaptar-se al volum de persones que recorren a ell. A més, ja no hi ha només joves, també adults que cerquen una nova oportunitat.

Per als aparellaments, aquest sacerdot compta amb un formulari especial que demana a les persones que cerquen la seua ajuda. N’hi ha prou amb escriure-li un simple WhatsApp (609 765 284) en el qual se li demane la famosa «fitxa» per a començar el procés. A més, Cuevas sempre matisa que ja no disposa de temps per a atendre totes les històries personals que li arriben. Per això, demana que la gent siga directa i li sol·licite la fitxa sense preàmbuls. Amb un simple «Hola, vull la fitxa» és suficient.

Mostra del Whatsapp amb la fitxa que ha de respondre el candidat.

I com és la famosa fitxa? Es tracta d’un mer formulari amb qüestions personals: nom, edat, alçada, estudis, treball, ciutat de residència, aficions, virtuts, mancances, etc. A més, es pregunta si s’estaria disposat a conèixer persones d’altres llocs amb possibilitat d’un canvi de residència en el cas de congeniar i és que aquest sacerdot ja porta parelles de tot el món. Ha aparellat a persones fins i tot d’Austràlia i acaba de fer el salt a Llatinoamèrica derivant el treball a un altre sacerdot.

Altres qüestions clau són com t’agradaria que anara ell o ella i el component catòlic. Don Fernando pregunta directament quin és el grau de compromís amb l’Església i si es forma part d’algun moviment eclesial. El sacerdot ha assenyalat en nombroses ocasions que en aquestes qüestions hi ha gent que esmente. No obstant això, colar-li el gol és difícil en aquest aspecte i és que Cuevas té unes preguntes clau si detecta l’engany.

UN MATCH GRATUÏT I AMB FI HUMANITÀRIA

La fitxa ha de completar-se amb fotos recents i variades i a partir d’ací comença la conquesta. El sacerdot dedica una part del seu temps a analitzar els formularis. Presta especial atenció a les personalitats i interessos però també a l’altura i lloc de residencial. El sacerdot ha assenyalat en diverses ocasions que per norma general les dones cerquen homes més alts que elles. A això se suma el factor distancia i és que perquè la parella funcione ha d’haver-hi opció a poder quedar amb assiduïtat i conèixer-se.

Una vegada troba la possible parella perfecta, es posa en contacte amb ells sense esmentar els cognoms de l’altre. En cas de llum verda, Cuevas els proporciona els seus respectius telèfons i a partir d’ací el seu treball acaba. No obstant això, també organitza jornades d’oci com a cinema o excursions en grup per a trencar el gel.

Respecte al cost de servei, cal destacar que és totalment gratuït. No obstant això, el sacerdot demana als futurs casaderos que en cas d’èxit li avisen i apadrinen a una xiqueta de Nicaragua per 200 euros a l’any. «Déu us ha canviat la vida i en agraïment vosaltres li la canvieu a aqueixa xiqueta perquè podrà anar al col·le», assenyala en els formularis dels futurs matches.