huelga

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha restablit la normalitat del servei de metro i tramvia de València després de la vaga d’este Nadal on s’han complit els serveis mínims del 50-60%. Ha sigut a les 10 hores de la jornada quan Metrovalencia ha tornat a establir els horaris habituals després d’unes hores de molta afluència en les línies més transitades de la ciutat, en concret la tres, cinc i set.

La volta al treball i als col·legis després de l’aturada vacacional ha col·lapsat algunes estacions de metro com Ángel Guimerà on desenes de persones no han pogut pujar als vagons que tenien previst donada l’alta concentració de gent a l’espera.

Segons la web de Metrovalencia hui entren en vigor els nous horaris amb els quals es permet l’augment de nombre de trens en circulació. La informació està exposada en les estacions de la xarxa de metro i tramvia a la disposició dels clients, a més també pot consultar-se en la web oficial, en el telèfon d’informació i Atenció al Client (900 46 10 46) així com a en les xarxes socials.

Manifestació sindical

UGT, CCOO, SIF i SFC han convocat als treballadors d’FGV a una protesta que tindrà lloc este dimarts 8 de gener on tenen previst reunir-se amb representants de la Generalitat per a mediar i cancel·lar els pròxims aturs.

Entre els punts que es reclamen està l’aprovació d’un conveni col·lectiu en el qual es recuperen els salaris i la plantilla ja que denuncien “una clara discriminació” amb la resta del sector.

Aturs dels pròxims dies

Encara que hui estava prevista la finalització de la vaga, la plantilla d’FGV tornarà a parar demà d’11.00 a 16.00 hores. A més, esta situació tornarà a repetir-se el cap de setmana afectant una vegada més al servei nocturn de recent implantació.

Rebajas 2019: cómo conseguir los mejores descuentos