cant

El Cant de la Sibil.la valenciana, és una representació que, fins al segle XVI, escenificava la nit de Nadal en diferents catedrals d’Espanya. Esta escenificació del naixement de Jesucrist, va ser implantada pel rei Jaime I en el segle XIII després de la conquesta de València. No obstant açò, va desaparèixer després del Concili de Trento, conservant-se únicament a Mallorca, la representació del qual va ser declarada en 2010 Patrimoni Immaterial de la Humanitat, per la UNESCO, i a L’Alguer (Sardenya), que va pertànyer a la corona aragonesa.

El Cant de la Sibil.la és interpretat pel grup valencià Capella de Ministrers, amb les rèpliques dels instruments que apareixen en els frescs dels àngels músics sobre l’altar major de la Catedral, de l’any 1472.

L’escenificació, que donarà començament a les 19:30 hores per sisè any consecutiu, estava prevista per al divendres 1 de desembre però una indisposició del seu director musical, Carles Magraner, ha obligat a ajornar-la al dia 15 d’este mes, segons fonts de l’organització.

Abans del concert, el Gremi de Campaners Valencians interpretarà els tocs de Maitines de la Consueta de 1527, recuperat també en 2012 per primera vegada des del Concili de Trento (1545-1563)