El “Canalla” efímer de Camarena obri en el Mercat de Colón

L'espai gastronòmic oferix per temps limitat una selecció dels plats més emblemàtics i internacionals del xef valencià.

Assaborir un sándwich de pastrami com si estigueres a Nova York o degustar un niguiri d’anguila com si isqueres de treballar en ple cor d’Osaka. Este és el concepte de Canalla Bistro, el restaurant amb els sabors més viatgers que el propi Ricard Camarena va posar en marxa en el barri de Ruzafa.

Després de diversos anys d’èxit ara toca mudança, i és que el Canalla s’ha traslladat temporalment al Mercat de Colón, al costat del restaurant Habitual, per a tractar de contagiar-se del seu “rotllo mediterrani”.

En la nova carta no falten els grans èxits de Canalla entre els que, segons el xef valencià, destaquen el bocata de porc pekín i la tempura de verdures. Un menú d’allò més internacional per a viatjar amb el paladar sense eixir del centre de València.

L’ambient urbà i cosmopolita tan característic del Canalla Bistro estarà únicament durant un mes en el Mercat de Colón. Passat este temps es donaran a conèixer totes les novetats incorporades al local original de Ruzafa per a tornar a sorprendre amb un viatge gastronòmic, canalla i urbà.

Camarena i Amstel units per la gastronomia valenciana

Gens més canalla (ni més valencià) que muntar un restaurant perquè estiga obert poc més d’un mes. Però esta és precisament la nova proposta de Ricard Camarena i Amstel, la primera de les accions que engeguen després de la signatura d’un acord de col·laboració per a impulsar la gastronomia i cervesa feta a València.

El denominador comú ‘fet a València’ és, precisament, un dels punts clau d’eixa unió, un caràcter valencià que queda patent en la primera proposta conjunta de  Amstel i Camarena per a generar un espai efímer en la creació del qual i disseny ha col·laborat l’artista faller Manolo García.

Canalla Bistro Pop Up, un local efímer

Mentres el local del carrer Ruzafa roman tancat, es ret homenatge als seus cinc anys de trajectòria en la seua versió Pop Up, situada en el Mercat de Colón (enfront d’Habitual, un altre dels restaurants de Camarena). Este curiós espai té un aforament per a 70 persones i durant poc més d’un mes va a obrir totes les nits, a més dels divendres, dissabtes i diumenges al migdia.

Amb la fusta com a protagonista el local està replet de referències a l’ambient multicultural que caracteritza a la seua proposta gastronòmica. A més, l’art està present amb les exposicions de les artistes valencianes Gisela Talita, que s’inaugurarà el 17 de febrer, i Espinaca Explosiva, a partir del 31 de febrer. També amb la mostra de les il·lustracions realitzades per la valenciana Carla Fuentes i el basc Ibán Barrenetxea per a la col·lecció especial d’Amstel, amb motiu de la seua pel·lícula El Pelotari i la Fallera.