Francisco Camps a su llegada al juicio por el contrato de Fitur a la trama 'Gürtel' en la Audiencia Nacional. / ALBERTO ORTEGA (EUROPA PRESS)
El expresidente de la Comunidad Valenciana Francisco Camps ofrece declaraciones a los medios a su llegada al juicio por el contrato de Fitur a la trama 'Gürtel', en la Audiencia Nacional de San Fernando de Henares, a 23 de enero de 2023, en San Fernando d - Alberto Ortega - Europa Press

L’expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps té intenció de tornar a la política i ni més ni menys que a una “primera línia”. Així ho ha assegurat aquest matí a les portes de l’Audiència Nacional.

L’exlíder del PPCV ha assistit a la celebració del judici pel cas Gürtel, el qual finalment ha sigut suspès. L’Audiència Nacional ha ajornat la sessió una setmana per problemes d’accés a documentació per part de les defenses dels acusats. En concret, dos dels advocats han assenyalat que no havien tingut accés a tota ella.

Ha sigut en els moments previs quan Camps s’ha dirigit als mitjans de comunicació que estaven esperant en l’entrada per a assegurar que no es va emportar “un sol euro a la butxaca” per les operacions de la trama Gürtel.

“Estem parlant de 70 contractes menors. Ací ningú de les persones que estan sent jutjades s’ha emportat un sol euro a la butxaca. No hi ha malversació, enriquiment injust o diners per al PP. Són contractes que l’Advocacia de la Generalitat ja va dir en el seu moment que estaven ben fets”, ha explicat.

CAMPS: “NO VA OCÓRRER ABSOLUTAMENT GENS IRREGULAR”

Cal recordar que el judici investigarà a 27 persones pel suposat tracte a favor a empreses de Francisco Correa, líder de la Gürtel. En concret, Camps està acusat d’un delicte de prevaricació i un altre de frau a l’administració per considerar que va participar activament en el contracte a favor d’Orange Market per a Fitur 2009. Per això, la Fiscalia Anticorrupció demana que Camps siga condemnat a dos anys i mig de presó.

El popular ha mostrat la seua disconformitat amb la Fiscalia a la qual ha acusat d’intentar “destruir-li”. Camps ha recordat que ja va ser jutjat per aquests fets “en la causa dels vestits”. “No es què fan els meus companys de govern ni què faig ací avui en aquest nou judici. Confie en la Justícia i, com les altres nou causes, que acabe en l’absolució”, ha declarat.

L’excap del Consell ha deixat clar que mai “va ocórrer absolutament gens” irregular. “Ni amb la Fórmula 1, ni amb la visita del Papa, ni amb la construcció del circuit ni amb els regals de vestits. És una qüestió de la prehistòria. Recorden que això està jutjat, sentenciat i tancat per sempre”. Camps ha apuntat al fet que es tracta d’un “malson molt llarg”. Per això, ha assegurat que quan finalitze això tornarà a primera línia política.