Diseños de Francis Montesinos para el Festival ‘90s Homenaje a la Ruta’.

El dissenyador valencià Francis Montesinos ha reeditat un disseny mític amb motiu del festival ‘90s Homenaje a la Ruta’ que se celebrarà el pròxim 6 de juliol en la Marina de València. Montesinos ha recuperat la tela d’un disseny mític “de la qual només quedava un metre” que va estampar en uns pantalons blancs que van causar furor en uns de les seues primeres desfilades del valencià en Cibeles.

D’eixe metre de tela, “del qual no hi ha res més guardat i del qual hem hagut d’escanejar el disseny”, el reconegut modista ha elaborat una samarreta de la qual només es realitzaran 300 unitats per als més fidels seguidors del festival Homenatge als 90s.

Francis Montesinos ha volgut fer l’ullet als 90s, “una època en la qual València i els valencians érem els referents nacionals i mundials en el món de la música, la moda, el disseny i la cultura” amb aqueix redissenye però també amb la confecció d’un ventall “complemente que els valencians vam tornar a posar de moda en els 90s i que era un complement més de vestir tant d’homes com de dones en aquella mítica època”.

Víctor Pérez, Francis Montesinos i Vicente Ferrer en la presentació del disseny.

Montesinos ha explicat que “quan Víctor Pérez, Vicente Ferrer i Ricardo Caballer em van proposar col·laborar amb el festival el vaig tenir clar. Mai València va ser tan coneguda en el món que en l’època dels 90s. I per això València mereixia un festival que homenatjara l’època dels 90s”.

Vicente Ferrer i Victor Pérez han valorat la decisió de Montesinos d’unir-se “des del primer minut al festival. Volem posar en valor als valencians que van triomfar en els 90s i per això no dubtem a posar-nos en mans d’un dels grans artistes valencians com és Francis Montesinos. Volem premiar, valorar, recordar però també prestigiar a aquells que van fer que València fóra referent a nivell mundial en els 90s”.

Francis Montesinos amb Víctor Pérez i Vicente Ferrer.

Així serà el festival dels 90

‘90s Homenaje a la Ruta’ serà l’únic festival de música remember que se celebrarà el 6 de juliol en la Marina de València i ja té confirmats a artistes i djs com Sabrina Salern, Arturo Roger, José Coll, José Conca, Los Gemelos, Mónica X, Raúl Platero, Vicente Buitrón i Víctor Pérez, entre molts altres.

En les setmanes vinent s’anunciaran més artistes nacionals i internacionals, un festival amb una important presència femenina, i amb un vessant solidari a favor de la Casa Ronald McDonald, de la Fundació Infantil Ronald McDonald, que s’ocupa de construir i mantenir unes llars situades prop dels millors hospitals pediàtrics del país.