arde un camión
Imagen de archivo de un camión ardiendo en la autovía.

L’incendi d’un camió ha provocat un aparatós incendi en l’A-7, a l’altura d’Alberic. El remolc ha començat a prendre durant la matinada i el carregament de pintura i dissolvent ha provocat una important columna de fum.

Segons ha comunicat el 112 de la Comunitat Valenciana, el foc ha començat a les 05.10 hores. Fins al lloc s’han traslladat cinc dotacions del Consorci Provincial de Bombers de València. Una hora després s’ha donat per controlat el foc i s’ha avançat que no hi ha hagut ferits.

EMBOSSOS DE 25 QUILÒMETRES EN LA A-7

Malgrat la ràpida actuació, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha assenyalat que l’autovia ha hagut de tallar-se per complet en tots dos sentits. A les 10 hores, s’ha produït el punt àlgid de l’embós amb una retenció de 25 quilòmetres: 20 km direcció a Alacant i 5 km en direcció a València.

Conforme ha avançat el matí, el nivell d’afluència de vehicles ha anat descendint pausadament. A les 11.30 hores continuava el nivell roig de trànsit encara que havia baixat a 3 km de retenció. A més, això ha provocat la congestió d’altres carreteres secundàries pròximes a Alberic i municipis veïns.

De moment encara no s’ha informat de quan reobrirà l’A-7. El foc està controlat però el treball dels bombers continua per a apagar totes les flames. Es tracta d’un material molt inflamable que ha provocat xicotetes explosions i té risc de propagació. Per això, ara el treball se centra en evitar que el foc s’estenga a la resta de la càrrega del camió incendiat.