Fallas 2021: estos serán los dos nuevos recorridos de la Ofrenda
La Ofrenda a la Virgen de los Desamparados. Fallas 2018.

El futur de les Falles està en joc està nit. La festa josefina es prepara per a afrontar una de les decisions més atrevides dels últims anys. Es tracta de dos mesures on els actors principals són les comissions. Per això, han de comptar amb la seua aprovació.

Estem parlant de dos modificacions que es van realitzar en les ‘falles atípiques‘ de setembre i que no han desagradat. Raó per la qual es planteja deixar-les de forma permanent.

La primera decisió a debatre és avançar la Cremà: les infantils, a les huit de la vesprada; les grans, a partir de les deu -o quan arriben els bombers-. Això arrossegarà la cremà de la falla municipal a les onze de la nit. 

Mentre que la segona decisió a votar és: traslladar quatre sectors fallers a una sessió matinal de l’Ofrena. En aquest cas, se celebraria a partir de les nou i mitja del matí del 18 de març. Aquest canvi té pros i contres i generarà més debat. Es tractaria d’establir un nou ordre horari de tal manera que, restablit aquest, cada cinc o sis anys aproximadament, tocaria participar en la sessió matinal.

PROS I CONTRES DELS CANVIS EN LES FALLES

El principal inconvenient d’aquesta sessió és que cal matinar. No obstant això, a qui li toque el torn matutí tindrà dues vesprades lliures de la setmana fallera, la del 17 i la del 18. D’altra banda, el tancament de l’Ofrena es faria a una hora més civilitzada, sobre les onze de la nit.

Però, un altre dels problemes és que alguns sectors tenen actes el 18 al matí. Com és el cas de Zaidía, Russafa A i B i Pla del Remei-Gran Via. Aquestes agrupacions solen celebrar els homenatges a Maximiliano Thous i el Mestre Serrà.

No obstant, el principal canvi que es mantindrà, almenys enguany, són els recorreguts. Les dos rutes de l’Ofrena tornaran a passar pel carrer la Mar i el carrer Quart, a causa de les obres de la plaça de la Reina.