El canvi d’hora aporta grans beneficis per a la salut

Segons els experts, el retard dels rellotges previst per a aquest cap de setmana ajudarà a coordinar el nostre sistema biològic afavorint la salut i el nostre estat d'ànim.

cambio de hora

El canvi horari que es produeix demà ja que els rellotges han d’endarrerir-se una hora, té grans beneficis per a la salut, segons ha assegurat un expert sanitari del grup Quirónsalud.

El doctor Gonzalo Pin, cap del Servei de Pediatria i de la Unitat del Somni de l’Hospital Quirón de València afirma que el canvi d’hora “facilita una coordinació dels rellotges biològics pel que quan despertem per a començar el dia, l’inici de la jornada serà més harmònic”.

A causa d’aquest canvi també s’afavoreix la disminució de l’obesitat i la diabetis ja que descansem més, millor i s’afavoreix una modificació de l’horari dels menjars ja que, com afirma el doctor, els canvis “es produeixen en el nostre estil de vida”.

Per la seua banda, el doctor Esteban de Vicente, de l’àrea de neurofisiologia del centre Quirónsalud de Torrevella, poder gaudir d’un somni reparats depèn dels nostres hàbits alimentaris i els processos de descans que adoptem.