Los colegios valencianos reabren sus puertas para iniciar el
Un colegio abre sus puertas para la vuelta al cole. / EFE

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana el calendari escolar del pròxim curs 2022-2023. Encara que al principi es considerava començar el dimecres 8 de setembre, finalment es tornarà a les aules el dilluns dia 12.

La nova data assenyalada per Educació serà el primer dia de classe per a l’alumnat d’Educació Infantil; Primària; ESO; Batxillerat i Formació Professional, tant en FP Bàsica (FPB) com en les titulacions de grau mitjà i superior.

A més, per primera vegada totes aquestes aules i també les de les escoles oficials d’idiomes (EOI) acabaran al mateix temps. Així, l’últim dia de classe del pròxim curs serà el dimecres 21 de juny. Igualment, l’alumnat dels programes formatius de qualificació bàsica (PFCB) i el de FPB de segona oportunitat també finalitzarà les classes el 21 de juny. La nova data suposa avançar una jornada la fi de curs. Alguns ajuntaments ho havien sol·licitat donada la proximitat de la celebració de Sant Joan.

La Conselleria ha publicat aquest calendari després d’escoltar a tota la comunitat educativa en les diferents taules de negociació amb els sindicats docents; les patronals de l’ensenyament concertat; les famílies i l’alumnat.

AIXÍ SERÀ EL CALENDARI ESCOLAR 2022-23

Les vacances de Nadal s’estableixen del dijous 23 de desembre fins al divendres 6 de gener, tots dos dies inclosos; i les de Pasqua, del dijous 14 al dilluns 25 d’abril, també els dos inclosos.

El pròxim curs 21-22, igual que el calendari laboral, tindrà cinc dies festius autonòmics. Seran el dimarts 12 d’octubre; el dilluns 1 de novembre; el dilluns 6 i el dimecres 8 de desembre; i el divendres 24 de juny.

Cal tenir present que aquest és el calendari escolar comú per a tot el territori en l’àmbit autonòmic. A partir d’ací, cada ajuntament incorpora tres dies no lectius locals, així com els festius locals com les Falles en el cas que un o els dos dies que els toca a cada municipi se celebren en jornada lectiva.

Una vegada publicat en el DOGV el nou calendari escolar, els consells escolars municipals (CEM) acabaran de definir-ho amb els festius i dies no lectius locals. En el cas de localitats xicotetes són els ajuntaments els qui assumeixen el paper dels CEM.

A més, els CEM poden sol·licitar un quart dia no lectiu de caràcter recuperable. En aquest cas es tracta d’una modificació del calendari escolar que ha d’autoritzar la direcció general de Centres Docents. Aquest dia recuperable de classes, en el cas que se sol·licite, sol establir-se allargant un dia més el final del curs. També acurtant un dia les vacances de Nadal o Pasqua.