Los precios de los hoteles valencianos bajarán para llenar en otoño e invierno
Varios turistas pasean este viernes por las inmediaciones del hotel en el que desde el pasado lunes permanecen incomunicados sus huéspedes y trabajadores al dar positivo en coronavirus cuatro de los que se alojaban en el centro turístico de Adeje, enEF

Les persones majors de 60 anys ja no són els més afectats pel coronavirus. Ara la mitjana d’edat pel que fa al nombre de contagis ha baixatLa majoria de casos es donen en dones de 50 anys i homes de 47, segons reflecteixen les últimes dades. No obstant això, aquests nous positius presenten una peculiaritat i és que en la seua majoria són asintomáticos.

El nou perfil de contagiats té inconvenients i avantatges. D’una banda, la inexistència d’una simptomatologia dificulta la seua detecció i posa en perill a població en risc. No obstant això, els nous contagiats no requereixen de les hospitalitzacions que es van donar a l’inici de la pandèmia beneficiant al sistema sanitari.

En la Comunitat Valenciana la major taxa de contagis es dóna en les dones de 50 a 59 anys. Segons les dades de Sanitat del passat 2 de juliol, el 18,1% dels contagis pertany a aquest grup de població. Per darrere queden els homes de 50 a 59 anys (17,7%) i els de 60 a 69 anys (17,3%). El rànquing dels més casos de contagis el tanquen les dones de 40 a 49 anys amb una taxa del 16,7%.

A aquest canvi de perfil se suma que actualment circula un cep més infecciós del coronavirus. Segons un estudi de la Universidad de Sheffield (Regne Unit), el virus ha millorat la seua capacitat d’infecció en les cèl·lules humanes. No obstant això, sembla que aquest nou cep no causa lesions més severes a l’anterior.

Porcentajes de positivos de coronavirus en la Comunitat Valenciana según los datos de Sanitat.

MÉS CONTAGIS ENTRE PERSONES DE 30 A 39 ANYS

L’oci i les ganes de socialitzar ha portat també a augmentar el nombre de contagis entre les persones de 30 a 39 anys. La taxa es posiciona en un 12,3% en dones i un 11,2% en els homes. Les xifres són molt similars a les de les persones de 80 a 89 anys (10,8% homes i 12% dones). No obstant això, hi ha una gran diferència si es compara la gravetat de la malaltia. La taxa de defunció entre el grup de menors de 40 anys és inferior a 0,7% mentre que en els majors de 80 anys hi ha una mortalitat del 36-45%.