Diferents carrers de València acolliran aquest diumenge la 30a edició de la Mitja Marató València Trinidad Alfonso-EDP 2021. La carrera popular comptarà enguany amb uns 13.000 participants que recorreran poc més de 21 quilòmetres. Aquest recorregut suposarà afeccions a la circulació entre les 07.30 i 11.45 hores aproximadament. A més, l’avinguda dels Tarongers romandrà tancada des de la vesprada del dissabte.

Segons fonts de l’organització, se celebraran tres eixides d’unes 4.300 participants en cadascuna d’elles. Aquestes tindran lloc a les 08.30, a les 08.50 i a les 09.10 hores. Respecte a la finalització, la previsió és que l’últim corredor passe per la meta al voltant de les 11.45 hores.

Pel que fa a l’itinerari, que començarà a l’avinguda dels Tarongers, passarà pels carrers de Luís Peixó, del Marí Blas de Lezo, de la Serradora, d’Eivissa, de Menorca, el passeig de l’Albereda, la plaça d’Europa, l’avinguda de França, la plaça Saragossa, els carrers de Pla del Real, de Sant Pius V, de Trinitat, de Santa Rita, d’Almassora, de l’Argenter Suárez, de Ruaya, de Reus, de Joaquín Ballester, l’avinguda de Pius XII, el pont d’Ademús, la gran via Ferran el Catòlic, la de Ramón y Cajal, els carrers de Jesús, de Guillem de Castro, de Xàtiva, de Colón, l’avinguda de Navarro Reverter, el pont de les Flors, el carrer de Menorca, l’avinguda de les Balears, el carrer de Joan Verdeguer, l’avinguda de l’Enginyer Manuel Soto, la plaça de l’Armada Espanyola, de la Reina i l’avinguda dels Tarongers sentit V21.

Afeccions al trànsit rodat

Aquest divendres a partir de les 16.00 hores ja s’ocuparà la zona d’estacionament de l’avinguda dels Tarongers, entre els carrers Ramón Llull i Ernest Lluch, en sentit cap a la platja, utilitzant un carril de circulació per a la seguretat durant el muntatge de la zona premeta.

El dissabte, per al muntatge dels arcs d’eixida i meta, es tancarà l’avinguda dels Tarongers a partir de les 16.00 hores i serà en tots dos sentits: des de la rotonda del Mirador fins a la rotonda amb Enginyer Faust Elio i Luís Peixó. Aquest tancament romandrà vigent fins al diumenge que es calcula que s’obrirà cap a les 17.00 hores en el sentit cap a la V-21 i sobre les 19.00 hores en el sentit cap a la platja després de la neteja i retirada dels elements corresponents.

Ja durant el diumenge, els talls a la circulació es produiran a partir de les 07.30 hores i l’obertura dels mateixos es farà de forma progressiva conforme al pas dels participants de la Mitja Marató.

El tramvia, al seu pas per avinguda dels Tarongers, també tindrà impedida la circulació de 07.20 a 09.28 hores del mateix diumenge.

Canvis en les línies de l’EMT per la Mitja Marató

Amb motiu dels talls al trànsit, el diumenge de 7.00 a 12.30 hores les línies de l’EMT alteraran el seu servei. Les persones usuàries poden consultar tots aquests desviaments en la web, App i xarxes socials d’EMT València.

A més, el dissabte a partir de les 16.00 hores, amb motiu de les tasques de muntatge, es modificarà lleugerament el recorregut de les línies 18, 40, 71, 93 i 98.