calle colon
Plano del nuevo proyecto de circulación de la calle Colón.

Circular pel cèntric carrer Colón serà més difícil que mai en qüestió d’un mes. L’Ajuntament de València ha anunciat un nou projecte de circulació per aquesta via a conseqüència de la peatonalització de la plaça consistorial.

Tal com han informat des de la regidoria de Mobilitat Sostenible encapçalada per Giuseppe Grezzi, a partir de març aquest carrer habilitarà un segon carril bus pel qual passaran fins a 9 línies enfront de les 5 que ho fan avui dia (consulta ACÍ el nou pla de línies de l’EMT). Colón assumirà així bona part de les línies que efectuen parada a l’Ajuntament i que es traslladaran de lloc després del seu tancament.

CANVI DEL SENTIT DE LA VIA I GIRS PROHIBITS

D’esta forma, els conductors de cotxes privats únicament disposaran d’un carril per a circular al que se sumarà que ja no podran entrar des de Porta la Mar posat que aquest accés quedarà totalment bloquejat. En aquest últim tram, el sentit del trànsit canviarà de manera que el carril de vehicles privats eixirà a la rotonda per a donar accés als aparcaments d’aquest tram del carrer accessible des de Conde Salvatierra.

Una altra novetat és el gir del carrer Pérez Bayer. A partir de març estarà prohibit i únicament podrà entrar-se en esta via accedint per Isabel la Catòlica. Segons Grezzi, tot això servirà per a dotar a l’EMT de “més velocitat i millor servei” i solucionarà el canvi d’esquema derivat de la conversió en zona de vianants.