Las Fallas serán protagonistas de la próxima serie internacional de Amazon Prime
Falla del Mercado de Colón en 2018. / Pierrick Trunsard (FLICKR)

Acaba l’estiu i de cara a la volta de les vacances repassem el calendari laboral i quins són els dies festius i els ponts que encara ens queden en 2021. Així, la primera gran festa que ens trobem són les Falles de setembre però aquestes, a diferència de les tradicionals, seran laborables.

El motiu és doble. D’una banda el festiu local del 19 de març es va mantenir en aqueixa data i, per un altre, les activitats s’han traslladat a la fi de setmana, especialment la ‘cremà’ que serà el diumenge. Els qui sí que gaudiran de vacances encara són els estudiants. Col·legis i universitats no tornaran a les aules fins a passades les festes.

Per davant, el primer dia festiu no laborable és el 9 d’octubre (dissabte), dia de la Comunitat Valenciana. I si bé, aquest és cap de setmana, en molts casos els dies lliures podrien allargar-se fins al dimarts. Aqueix dia, 12 d’octubre, és festiu nacional.

El pont de tres dies que sí que serà per a tots per igual serà el de l’1 de novembre. A diferència de 2020 on no es va poder gaudir per caure en diumenge, aquest 2021 permetrà realitzar un pont de tres dies en Tots els Sants.

Ja al desembre els més afortunats podran gaudir d’un pont de fins a cinc dies. El festiu nacional del 6 de desembre (dilluns), amb motiu de la Constitució i el del dimecres dia 8, amb motiu de la Immaculada, se sumen a la fi de setmana anterior. Una vegada passades aquestes dates, ja només quedarà el 25 de desembre, dia de Nadal, que enguany cau a dissabte.

CALENDARI LABORAL DE VALÈNCIA EN 2021

OCTUBRE

  • 9 d’octubre (dissabte): Dia de la Comunitat Valenciana.
  • 12 d’octubre (dimarts): Festa Nacional d’Espanya.

NOVEMBRE

  • 1 de novembre (dilluns): Festa de Tots els Sants.

DESEMBRE

  • 6 de desembre (dilluns): Dia de la Constitució.
  • 8 de desembre (dimecres): Inmaculada Concepción.
  • 25 de desembre (dissabte): Natividad del Senyor.