Este es el calendario fallero 2021
El balcón del Ayuntamiento de Valencia durante la celebración de la mascletá. /Europa Press

Després de mesos d’incertesa sobre quan podran celebrar les Falles 2021, s’ha revelat la data: de l’1 al 5 de setembre. Així ho van decidir representants de Sanitat i del món faller durant la Mesa de Seguiment de la Covid-19. Durant la trobada, els assistents van avançar en l’elaboració del possible calendari faller.

En aquesta proposta no s’inclouen les mítiques mascletaes en la Plaça de l’Ajuntament ni els castells en el riu. No obstant això, el calendari de les Falles 2021 si que comptarà amb mascletà i castells descentralitzats. Així ho revelava el president de la Federació de Falles, Rafa Mengóen el programa de 7 Televalencia ‘Vive las Fiestas’.

En paraules de Mengó, els fallers van assenyalar en la reunió els actes mínims a celebrar per a tenir una setmana “digna”. En aquest sentit, la Plantà, la recollida de premis i l’Ofrena són alguns dels actes que sí que tindran lloc.

Restriccions de les Falles: amb Ofrena però sense revetles 

Quant a la celebració de l’Ofrena, Mengó va assenyalar que descarta la celebració per comissions. “L’Ofrena és l’acte que menys perill podria portar per a tots”, va assegurar. Així mateix, el president va explicar que es planteja estendre l’ofrena més enllà dels dos dies per a evitar aglomeracions.

D’altra banda, la Plantà de les falles tindrà lloc abans de setembre. Això vol dir que les comissions començaran a col·locar les seues ninots durant l’últim terç d’agost. D’aquesta forma, la setmana fallera arrancarà la nit del 31 d’agost amb el sopar de la Plantà infantil.

Quant a la celebració dels sopars, s’habilitarà espai públic perquè les comissions puguen celebrar-les a l’aire lliure. En aquest sentit, l’aforament i el nombre de comensals per taula serà el mateix que per a l’hostaleria.

El mateix ocorrerà amb els esdeveniments musicals, que seran els mateixos que estiguen autoritzats en aqueix moment. Això vol que no es comptarà amb grans revetles, però sí amb concerts asseguts, «play back» o acústics, entre altres. Així mateix, l’hora de tancament dels actes fallers serà la mateixa que per a la resta de la societat.

Malgrat no ser unes Falles normals, Mengó ha explicat que els fallers gaudiran de les “millors Falles que es puguen tenir”. “Que vagen a ser unes Falles Covid no vol dir que vagen a ser unes Falles no disfrutables”, ha expressat el president durant el programa conduït per José González.