Fiesta fallera de un colegio de Valencia.
Fiesta fallera de un colegio de Valencia.

Més festes falleres i un macropont per tots els sants. Aquesta és la proposta que ha acordat per unanimitat el Consell Escolar Municipal de valència per al curs 2022/23. L’objectiu ha sigut fixar com a dies festius escolars el 31 d’octubre i el 16 i 17 de març. Es tracta de tres dates que s’incorporaran al calendari escolar i permetran prolongar el descans de l’estudiantat valencià.

La presidenta i edil d’Educació, Maite Ibáñez, ha assenyalat que des del consell han tractat de “donar resposta a les diferents propostes dels col·lectius docents i de les famílies sobre els dies festius del col·lectiu escolar”.

D’una banda, s’ha donat resposta als qui volien prolongar les festes falleres. A més, en aquest punt s’ha matisat que encara podrien allargar-se més. El Consell Escolar ha votat sol·licitar a la direcció General de Centres Docents que el dimecres 15 de març no siga lectiu. A canvi, els col·legis valencians finalitzarien el curs acadèmic el dijous 22 de juny en lloc del dimecres 21 com està previst.

En el cas que la direcció General done el vistiplau, els col·legis de València viurien unes Falles de cinc dies. Les classes finalitzarien amb la plantà infantil i es reprendrien el dilluns 20 de març, després de la cremà.

HALLOWEEN ENTRA EN EL CALENDARI ESCOLAR 22/23

D’altra banda, també s’ha establit incorporar el dilluns 31 d’octubre com a festa. D’aquesta manera s’aprofitarà la festivitat de l’1 de novembre (Tots els Sants) per a un macropont. Així, els col·legis de València tancaran per Halloween amb quatre dies de descans.

Cal recordar que la competència del Consell Escolar és sol·licitar tres festius locals. Per això, demanar un quart dia l’ha d’autoritzar la Direcció General. Aquest organisme és dependent de la Conselleria d’Educació, per la qual cosa serà aquesta qui tinga l’última paraula.