Educación fija las vacaciones del curso 2021-22 en el nuevo calendario escolar
El alcalde de Valencia, Roan Ribó, junto a Sandra Gómez y el conseller de Educación, Vicent Marzà, en la vuelta al cole 2020/21.

La volta al col·le ja està ací. La comunitat educativa tornarà a les aules després de la celebració de les Falles arrancant el curs 2021-2022 el dimecres 8 de setembre, segons el calendari escolar aprovat per la Conselleria d’Educació.

A partir de la data indicada donaran començament les classes per als alumnes d’Educació Infantil; Primària; Educació Secundària Obligatòria (ESO); Batxillerat; Formació Professional Bàsica; i cicles de grau mitjà i superior d’FP. Excepcionalment, l’alumnat que curse programes formatius de qualificació bàsica iniciarà l’activitat escolar el 15 de setembre.

Malgrat coincidir en les dates d’arrencada, els estudiants finalitzaran el curs de forma escalonada. Els primers a fer-ho seran els estudiants de ESO, Batxillerat i FP els qui acabaran el divendres 17 de juny de 2022. Els xicotets de Infantil i Primària acabaran uns dies després, el dimarts 21 de juny.

D’altra banda, en Formació de Persones Adultes s’inicie de curs el 20 de setembre i finalitzarà el 17 de juny. En ensenyaments esportius i artístics de règim especial començaran les classes el dimecres 22 de setembre i acabaran el 16 de juny. A les Escoles Oficials d’Idiomes les classes arrancaran el dilluns 27 de setembre i finalitzaran el dilluns 27 de juny.

CALENDARI DE DIES FESTIUS 2021-2022

Les vacances de Nadal s’estableixen del dijous 23 de desembre fins al divendres 7 de gener, tots dos dies inclosos. Per tant, professors i alumnes gaudiran d’un total de 18 dies consecutius de vacances. Es tornarà a les aules el dilluns 10 de gener.

En el cas de Pasqua, el calendari escolar marca un període de descans des del dijous 14 al dilluns 25 d’abril, tots dos inclusivament. D’això manera, el Dijous Sant tornarà a ser festiu per als col·legis i instituts de la Comunitat Valenciana.

Al marge dels períodes vacacionals, el pròxim curs 21-22 tindrà cinc dies festius autonòmics igual que el calendari laboral. Seran el dimarts 12 d’octubre; el dilluns 1 de novembre; el dilluns 6 i el dimecres 8 de desembre; i el divendres 24 de juny.

Cal tenir present que aquest és el calendari escolar comú per a tot el territori en l’àmbit autonòmic. A partir d’ací, cada ajuntament incorpora tres dies no lectius locals, així com els festius locals com les Falles en el cas que un o els dos dies que els toca a cada municipi se celebren en jornada lectiva.

A més, els consells escolars municipals (CEM) poden sol·licitar un quart dia no lectiu de caràcter recuperable. En aquest cas es tractaria d’una modificació del calendari escolar que ha d’autoritzar la direcció general de Centres Docents. Aquest dia recuperable de classes, en el cas que se sol·licite, sol establir-se allargant un dia més el final del curs. També escurçant un dia les vacances de Nadal o Pasqua.