Las cabinas de teléfono de Valencia se transforman: esta será su nueva función
Cabina telefónica/Generalitat Valenciana

Les cabines de telèfon diran adeu definitivament a la ciutat de València. L’Ajuntament, qui ja ha notificat a Telefónica que disposa de permís per a retirar les 200 cabines, estudia ja la transformació d’aquests elements.

L’objectiu és dotar a aquests espais tecnològics de funcions que beneficien a la ciutadana. Per això, davant el constant ús dels telèfons una de les propostes és utilitzar-les com a punts de recarregar dels mòbils.

A més, no sols es considera la possibilitat d’usar les cabines com a zona de càrrega. També s’està parlant de la possibilitat d’usar-les per a reforçar la cobertura Wifi pública, una proposta que entraria dins de l’estratègia contra la bretxa digital.

El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, s’ha reunit aquesta setmana amb José Manuel Plaza, director d’Administració Pública de Telefónica en la Comunitat Valenciana. En la trobada han abordat el futur més immediat de les cabines telefòniques als carrers de la ciutat. Això es deu al fet que aquests elements hauran de desaparèixer pròximament, segons la nova Llei de Telecomunicacions de l’Estat.

LES CABINES I LA NOVA LLEI DE TELECOMUNICACIONS

Des de la irrupció de la telefonia mòbil, les cabines han caigut en desús fins a uns nivells marginals. Per això, la Llei de Telecomunicacions deixarà de considerar-les com a element essencial de la via pública.

“Des de ja mateix València estudia aprofitar el buit que deixaran les anacròniques cabines de telèfon”, ha explicat Fuset en 7 Televalencia. Assenyala que se cerca “avançar en la modernització”. Per a això l’Ajuntament apostarà per oferir “serveis smart city a la ciutadania”. Entre ells s’inclou punts de recàrrega; Wifi al carrer o botons d’emergència per a alertar a policies i bombers.

“Volem explorar totes les possibilitats tant tècniques com legals”, ha assenyalat el regidor. L’objectiu és que “València siga una vegada més referent en transformació digital orientada a la qualitat de vida de la gent”.