cabalgata

L’Ajuntament de València ha reforçat en 2019 la Cavalcada de Reis amb un total de 12 companyies de dansa i animació, la incorporació del personatge del Senyor Carbó, una carrossa llit, que passa a formar part del patrimoni de la celebració, i tres noves cançons compostes específicament per a l’ocasió, per a fer un espectacle agradable i amè.

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que “per a evitar que es convertisca en una desfilada de publicitat, enguany hem demanat a totes les entitats participants que decoren les seues carrosses i disfresses amb motius referents a la lectura, seguint el mateix lema que la fira Expojove”.

La celebració començarà a les 16.00 hores amb l’actuació del grup musical Ramonets en la zona de l’Escala Real del Port. La banda infantil animarà l’espera fins a l’arribada dels Reis Mags, que atracaran el seu catamarà a les 16.30 hores i seran rebuts per la Fallera Major Infantil, Sara Larrazábal.

La Regidoria de Cultura Festiva retransmetrà la Cavalcada a través del seu web i xarxes socials i anima a fer seguiment i difusió amb l’etiqueta #CavalcadaVLC. A més, l’Ajuntament instal·larà dos pantalles Led gegants amb angle de visió de 120 graus perquè les persones més allunyades de les primeres files puguen seguir l’esdeveniment.

La Cavalcada, que prèviament s’haurà concentrat en el Pont de les Flors, arrancarà a les 18.00 hores al carrer Navarro Reverter. Així, encapçalada per la banda municipal i els capgrossos i gegants històrics de la ciutat, recorrerà la Porta la Mar, els carrers General Palanca, General Tovar, Pau, plaça de la Reina, Sant Vicent, plaça de l’Ajuntament i Marquès de Sotelo, la qual cosa “evita la rasant dels ponts i facilita la desfilada de les carrosses”, ha dit Fuset.

Està prevista l’entrada en la plaça de l’Ajuntament a les 19.00 hores, on els Reis Mags pujaran amb la grua dels Bombers al balcó del Consistori i dirigiran unes paraules al públic assistent. La desfilada té un recorregut de 1,9 quilòmetres i una durada aproximada d’una hora i quart.

Simultàniament a la Cavalcada, a partir de les 18.00 hores, el grup Pop’s Corn de Maduixa Teatre convertirà el balcó de l’Ajuntament en una pista de ball per a amenitzar l’espera de Les seues Majestats d’Orient. En acabar la desfilada, tindrà lloc un espectacle piromusical a càrrec de Pirotècnica Peñarroja, a ritme d’una peça musical.

Una nueva carroza de la Cabalgata de Reyes enviará a los niños a dormir