El plan del Gobierno para Navidad se hace público y avanza las nuevas restricciones
Imagen de archivo de la Cabalgata de Reyes de Valencia.

L’augment de casos de coronavirus aquestes ultimes setmanes ha propiciat la incertesa respecte al Nadal a València. De fet, una de les incògnites dels valencians és saber si es podrà celebrar la tradicional Cavalcada de Reis.

Aquest setmana, la consellera de SanitatAna Barceló, responia davant la possibilitat que la Cavalcada de Reis i Expojove se suspengueren. La dirigent va assegurar que aquests esdeveniments se celebrarien complint amb els protocols sanitaris. Entre les mesures destacades, Barceló va posar l’accent en l’ús obligatori de la mascareta. A més, va assegurar s’establiria una estratègia de seguretat per a evitar les aglomeracions.

No obstant això, el divendres va saltar la primera suspensió: Expojove no reobrirà les seues portes aquest Nadal. La festa de la infància i joventut que hui haguera arrancat a València no se celebrarà per segon any consecutiu. La seua cancel·lació se suma així a la d’altres grans esdeveniments nadalencs com la celebració de Nit de cap d’any en la Plaça de l’Ajuntament o la carrera de la Sant Silvestre.

AIXÍ SERÀ LA CAVALCADA DE REIS: MÉS CURTA I MENYS CARROSSES

De moment i llevat que s’anuncie el contrari, la ciutat de València continua preparant-se per a rebre als Reis Mags d’Orient. Després d’un any d’aturada a causa de la pandèmia, aquest Nadal Melchor, Gaspar i Baltasar esperen tornar a recórrer els carrers de la ciutat.

El pròxim 5 de gener la tradicional cavalcada recuperarà el seu recorregut habitual. El festeig real partirà de l’Albereda per a travessar Navarro Reverter, el carrer de la Pau i Sant Vicent abans d’acomiadar-se en la Plaça de l’Ajuntament on els Reis Mags pujaran al balcó i donaran un discurs per als més xicotets.

No obstant això, aquest Nadal el nombre de carrosses es veurà reduït. La cavalcada de 2022 comptarà amb 30 elements diferents en eliminar les carrosses d’entitats particulars. Per tant, aquesta cavalcada s’espera que siga una mica més curta que en anteriors edicions.

L’Ajuntament ha reduït el nombre d’entitats participants perquè la gent passe menys temps al carrer. A més s’han suprimit les cadires. L’objectiu és reduir la duració de la desfilada i evitar prolongar l’afluència massiva de xiquets i majors en les vies.