Los Reyes Magos llegarán a Valencia con mascarilla y sin aglomeraciones
Imagen de archivo de la Cabalgata de Reyes de Valencia.

Els municipis valencians podran celebrar la tan anhelada Cavalcada de Reis. No obstant això, aquesta haurà de comptar amb un protocol estricte on s’eviten les aglomeracions i s’exigisca l’ús obligatori de la mascareta. Aquestes dos condicions són les que ha proposat el president de la GeneralitatXimo Puig, per a la seua celebració.

Després de la suspensió d’altres trobades festives com Expojove, el líder del Consell ha assegurat aquest matí que es poden realitzar “cavalcades ben organitzades on es puga mantenir el control”. De fet, ha insistit que aquest acte es pot realitzar amb “les menors aglomeracions possibles i sempre es porte la mascareta”.

No obstant això, Puig ha rebutjat que es vaja a seguir una norma centralitzada sobre aquest esdeveniment nadalenc. Així, deixa l’última paraula als ajuntaments dels municipis valencians sobre la celebració de la Cavalcada de Reis.

A més, el president ha subratllat que “cada municipi i localitat té les seues característiques” i una determinada incidència. Aquest factor és el que determinarà quines localitats de la Comunitat celebraran l’arribada dels Reis Mags. Malgrat això, Puig ha comentat que donaran llum verda a aquelles que estiguen “ben organitzades i es puga mantenir el control”.

En aquest sentit, el cap del Consell ha agregat que és “complicat” prendre una decisió uniforme sobre aquest tema. També ha comentat que se cercaran fórmules perquè aquests esdeveniments a l’aire lliure es puguen dur a terme “amb la màxima seguretat”. A més, afirma que la Generalitat es reunirà amb els ajuntaments que vulguen organitzar aquests esdeveniments per a donar-los la seua col·laboració.

NO HI HAURÀ NOVES MESURES PER A LA NIT DE CAP D’ANY

D’altra banda, el president ha rebutjat novament que es vagen a prendre noves mesures restrictives de moment. D’aquesta forma, no hi haurà tancaments o limitacions d’aforament de cara a la festivitat de la Nit de Cap d’Any. A més, tampoc es contemplarà l’ús del passaport Covid a les terrasses.

De moment, Ximo Puig ha assegurat que la Generalitat “ja ha pres les mesures que tenia previstes” pese a l’augment dels contagis. El líder del Consell ha recordat les recomanacions imposades per a Cap d’Any. Així, evitar aglomeracions i l’ús de la mascareta són les indicacions a seguir per part de la Generalitat Valenciana.

Respecte al passaport Covid, el president ha rebutjat imposar el seu ús en terrasses, almenys ara com ara. Ha comentat que no és moment de “generar més incertesa” sobre aquest tema. A més, ha comentat que alguns locals i establiments ja exigeixen aquest certificat de forma preventiva.

Per a millorar l’accessibilitat a aquest document, Puig ha anunciat que la Generalitat ha desenvolupat una nova eina. És el cas de una aplicació de mòbil pròpia per al certificat Covid. Aquesta app es posarà en marxa a partir d’avui i facilitarà el compliment de la mesura. “Es farà saber perquè el conjunt de la ciutadania puga baixar-li-la”, ha assenyalat.