Valencia se plantea cambiar la normativa sobre el uso de mascarillas
Varias ciudadanas con mascarillas andando por una calle de Valencia. EFE

La Comunitat Valenciana viu una nova jornada sense noves defuncions per coronavirus. Per això, el nombre total de víctimes de la COVID-19 segueix en 1.475 persones. No obstant això, la xifra de nous positius continua en augment. En les últimes hores s’han confirmat 16 contagiats més, una dada que millora els 39 casos de la passada notificació.

D’aqueixos 16 nous contagis hi ha 10 que corresponen als dos brots existents en la Comunitat Valenciana. Respecte al brot detectat a la ciutat de Castelló, s’han confirmat 7 nous positius que eleven a 23 el total de persones afectades. A més, la Conselleria de Sanitat ha assenyalat que des de Salut Pública continuen amb el seguiment dels contactes.

Pel que respecta al brot de Rafelbunyol, Salut Pública ha confirmat 3 casos com a positius encara que un és d’infecció passada. D’aquesta forma i tenint en compte les 6 altes que es van registrar aquest dimarts, són 3 els casos actius confirmats. Queden a l’espera dels resultats de la prova sanguínia ELISA d’alt rendiment altres quatre.

D’aquesta forma, en aquests moments queden actius 306 casos en la Comunitat Valenciana. Aquesta xifra suposa un 1,6% del total de positius des de l’inici de la pandèmia.

PROP DE 17.000 PERSONES CURADES DEL CORONAVIRUS

Al mateix temps, cal comptabilitzar 92 altes que eleven ja a 16.716 el nombre de persones curades. Per províncies són 2.350 a Castelló, 5.604 a Alacant i 8.756 a València. A més, el número d’ingressats als hospitals valencians és de 53 persones amb 7 d’elles en l’UCI.

Finalment, a dia de hui hi ha algun cas positiu en 7 centres de majors (1 a Alacant i 6 a València) havent-hi també 4 residències sota vigilància activa (1 a Alacant i 3 a València). Respecte als residents i personal dels centres no s’ha detectat cap nou positiu en les últimes hores.