Detectan un brote de coronavirus en un municipio valenciano
Exterior del Ayuntamiento de Rafelbunyol.

Un total de sis treballadors d’una empresa càrnia de Rafelbunyol han donat positiu en coronavirus. Les proves de PCR es van realitzar el passat 17 de juny encara que no va ser fins ahir quan la directiva va informar el Comitè de l’Empresa presidit per Comissions Obreres.

Segons informa el diari Levante EMV, els test se li van realitzar a un terç de la plantilla formada per unes 530 persones. Concretament es van fer aquells que treballen en les zones de major risc. Pel que sembla, el dia 18 de juny va haver-hi una segona ona de proves PCR entre els treballadors. No obstant això, els resultats encara es desconeixen i serà avui quan es descobrisca si hi ha més casos de contagis.

Respecte als sis contagiats, tots ells estan confinats a les seues cases igual que les persones amb les quals han tingut relació.

ELS  NOUS POSITIUS SÓN ASINTOMÀTICS

L’alcalde de Rafelbunyol, Fran López, ha explicat la situació del municipi en una entrevista a À Punt. Aquest ha assegurat que la localitat ha complit amb totes les normes sanitàries des de l’arrencada de la pandèmia. López ha assenyalat que durant aquest temps només s’havien detectat 11 contagis destacant el cas de la seua residència de majors amb zero casos de coronavirus.

“Jo crec que Rafelbunyol ha sigut un poble exemplar i així ha de continuar durant aquests mesos. Encara que ja no hi ha un estat d’alarma, hem d’estar alertesEl virus està als nostres carrers i encara no està controlat ni s’ha anat per desgràcia“.

A més, tal com ha arreplegat Las Provincias, el responsable del municipi ha afirmat que el focus “està controlat”. “Per part de l’empresa ens han traslladat tranquil·litat. Els contagiats, que són asintomáticos, ja estan en els seus domicilis aïllats perquè el focus no vaja a més”.